logo

Актуелности

Међународни фестивал фолклора "Влашка 2017"

altПредседник градске општине Младеновац, Владан Глишић и члан Већа, Зоран Јоцић, угостили су 8. јула учеснике Међународног фестивала фолклора "Влашка 2017". Фестивал који је ове године окупио учеснике из Италије, Индије, Порторика, Аргентине, Бугарске и Словеније завршава се вечерас.

Фестивал који траје од 8. до 10. јула, окупио је ове године учеснике са три континета. Поздрављајући госте у име градске општине Младеновац, Владан Глишић им се захвалио на учешћу и пожелео пријатан боравак у нашој општини. Фолклорне групе су затим на Градском тргу приказали само део богатог програма који се наставио током три фестивалске вечери на летњој сцени у центру Влашке.

Међународни фестивал фолклора "Влашка 2017" који организује КУД "Шумадија" из Влашке, уз покровитељство градске општине Младеновац, свечано је отворио Владан Глишић, председник градске општине Младеновац. Поздрављајући госте Глишић се захвалио домаћину КУД "Шумадија" на успешној организацији, али и гостима из земље и иностранства који су својим присуством увеличали ову манифестацију.

alt- Поштовани гости, добродошли у Влашку и Младеновац, добродошли у Србију. Вечерас смо поносни што фестивал фолклора из једног малог шумадијског села прераста границе наше земље ,региона и Европе и већ имамо госте са других континената.

Сваке године КУД "Шумадија" и село Влашка приказују пример очувања српске културне баштине. Вредни ентузијасти укључују све више младих људи и лично им честитам на томе. Градска општина Младеновац пружа пуну подршку Фестивалу фолклора Влашка проглашавање ове манифестације за јавну манифестацију од значаја из области културе. Верујем да ћемо у годинама пред нама имати још учесника и дружења, лепих успомена и склопљених пријатељстава.

Међународни фестивал фолклора сваке године помера границе, како у организационом, тако и у креативном смислу. Током претходних година угостили сте хиљаде иностраних гостију и захваљујући вама овај фестивал је постао једна од најзначајнијих културних манифестација у нашој општини. Организаторима фестивала желим много успеха, грађанима да уживају у лепоти песме и игре, а гостима да нас следеће године посете на овом месту. Проглашавам 17. Међународни фестивал фолкора отвореним - рекао је Глишић.

altКао пратећи програм фестивала фолклора, у порти цркве Св. цара Константина и царице Јелене у Влашкој, одржана је манифестација "Од предака за будућност", на којој су учествовали сликари, фрулаши, дечији фолклорни ансамбли и учесници радионица за израду предмета домаће радиности и припремања традиционалних јела.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.