logo

Пољопривреда

Београд издвојио 120 милиона за пољопривреднике

 

 

Град Београд определио је 120 милиона динара подстицајних средстава за куповину трактора, приплодних јуница, противградних мрежа, система за наводњавање, пластеника, кошница и опреме за пчеларство.

Данас су представници градског Секретаријата за привреду - Управе за пољопривреду упознали младеновачке пољопривреднике са детаљима, условима и критеријумима доделе подстицанјих мера за развој пољопривреде преко конкурса за воћарство и повртарство, механизацију, пчеларство и сточарство.

Трибину је отворио Владан Глишић, председник градске општине Младеновац, који је поздравио учеснике и истако да је трибина најбољи начина да се сви заинтересовани информишу на време како би искористили постојећа средства за почетак или проширење постојеће производње.

На трибини су говорили заменица секретара за привреду – Управе за пољопривреду Маја Бајагић и запослени у овом Секретаријату, Драгана Степановић и Сава Павичић као и Гордана Димитријевић Бјеличић, члан Већа ГО Младеновац задужена за пољопривреду.

Јавни позиви објављени су на сајту града Београда и сајту општине Младеновац у одељеку - пољопривреда.

Маја Бајагић, заменица секретара, нагласила је да је ове године град Београд одвојио 120.000.000 динара за пољопривреднике што је значајно повећање у односу на прошлогодишњих педесет милиона динара. Она је истакла да су пошле године сва средства подељена као и да су ове године уведене две нове подстицајне области - за куповину трактора и приплодних јуница. Такође, предвиђена су предавања и обуке за пчеларство и органску производњу.

Сава Павичић из градског Секретаријата за привреду, подсетио је да су прошле године пољопривредници из Младеновца добили преко двадесет милиона динара за набавку пластеника, система за наводњавање, заштиту од града и пчеларство.

Он је истакао да је ове године највеће интересовања за куповину трактора које град субвеционише са 80% од укупне цене. Услови су да је трактор до 60 кw, да подносиоци морају бити носиоци пољопривредног газдинства и да максималан износ појединачне субвенције до 1.300.000 динара. Град је за област пољо механизације издвојио 38 милиона динара.

Осим за тракторе велико интересовање је и за куповину стеоних јуница, а и овде Београд покрива 80 % цене краве. Субвенционише се куповина максимално једне стеоне јунице, домаће грло или из увоза, а максимална субвенција по грлу је 300.000 динара. За сточарство град је издвојио 19 милиона динара.

Представници Секретаријата за привреду – Управе за пољопривреду, одговарали су на многобројна питања пољопривредних произвођача који су посетили трибину.

После презентације Секретаријата за привреду, Пољопривредна саветодавна и стручна служба Младеновац одржала је предавања на теме - Агротехника производње стоичног грашка и грахорице (Милош Николетић), Хигијена млека (Предраг Перић), Болести и штеточине трешње и вишње (Тамара Михаиловић) и Припрема земљишта за садњу малине (Радмила Копривица).

ПОГЛЕДАЈТЕ :

Град Београд - подстицајна средства за пољопривредну механизацију

Град Београд - подстицајна средства за пчеларство

Град Београд - подстицајна средства за сточарство

Град Београд - подстицајна средства за воћарство и повртарство

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.