Актуелности

У току је изградња трансфер-станице у Младеновцу у којој ће се прикупљати отпад

Објављено у Актуелности.

Изградњом трансфер-станице у Младеновцу биће омогућено затварање тренутних депонија на територији општина Младеновац и Сопот и обезбедиће се услови да се комунални отпад, који је сакупљен са територија ових општина, транспортује до санитарне депоније у Винчи, где ће се користити у постројењу за производњу топлотне и електричне енергије.


Трансфер станица се гради на територији Месне заједнице Влашка, а планирана је изградња управне зграде, надстрешнице за привремено складиштење примарно селектованог отпада, хале за секундарну сепарацију рециклабилног отпада, надстрешнице са платформом за претовар отпада, надстрешнице за балирани отпад, резервоара за хидрантску и санитарно-техничку воду, резервоара за прихват атмосферске воде, резервне санитарне касете, манипулативног платоа са саобраћајницама и осталих пратећих садржаја, укупне бруто развијене грађевинске површине (БРГП) свих функционалних јединица 2.898 и саобраћајница 8.200 квадратних метара.


Град Београд, Секретаријат за заштиту животне средине, Локалним планом управљања отпадом града Београда 2021–2030. дефинисао je изградњу четири трансфер-станице са центрима за сакупљање отпада на територији града Београда ради унапређења система сакупљања отпада, проширења укупног обима сакупљања и успостављања система одвојеног сакупљања, поновног коришћења и рециклаже отпада. Прва од четири трансфер-станице гради се у Младеновцу.

Transferstanica1
Transferstanica2
Transferstanica3