logo

Локацијски услови

Дани воћа у Дубони

Излагачима и посетиоцима обратио се председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић, који је и отворио ову традиционалну манифестацију.

"Хвала вам на лепом дочеку и честитам вам на труду који сте уложили да организујете ову манифестацију. Драго ми је да сам данас са вама и да смо се срели једним лепим поводом када воћари из Дубоне обележавају крај успешне сезоне.

Дубона је престоница воћарства, не само у Младеновцу, већ сигурно и у широј околини, што воћари у овом селу доказују из године у годину, производећи све више и квалитетније воће које је познато и ван граница наше земље. Традиција узгоја воћа у Дубони је стара колико и само село, и преноси се с колена на колено тако да стално стасају нови воћари који поред старих усвајају и нова знања стечена кроз образовање.

Драго ми је да се воћари све више удружују и заједнички наступају на тржишту, јер само тако могу да својим производима и њиховим квалитетом дођу до све захтевнијих потрошача. Због тога је и све више младих који се одлучују да им воћарство буде основно занимање.

Надам се да ћемо сваке године имати све више хектара под воћем и све више хладњача, а наша општина ће се трудити, као и до сада, да вам увек помогне и изађе у сусрет.

Са жељом да се на "Данима воћа" у Дубони видимо и наредних година у још већем броју"€œ, рекао је Глишић.

У културно уметничком програму учествовали су КУД - ови "Славко Манојловић" из Младеновца и "Љубомир Ивановић-Геџа" из Ковачевца, дечји црквени хор из Дубоне и Вишња Караклајић, солиста народног ансамбла "Коло".

Danivoca2
Danivoca4
Danivoca5

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.