logo

Актуелности

Привремени орган - Саопштење за јавност

 

Поводом неистинитих информација о накнадама за рад чланова Привремног органа,  јавно објaвљених на друштвеној мрежи Фејсбук, Привремени орган је на седници одржаној 18. септембра усвојио Саопштење за јавност у којем се наводи :

" Сва новчана примања чланова Привремног органа прецизно су дефинисана Решењем о утвђивању права на плату, накнаде и друга права председника, чланова и секретара Привремног органа градске општине Младеновац.

Од почетка рада Привременог органа, чланови овог тела користе искључиво и једино следећа законска права :

Плата : За чланове Привременог органа који су запослени као функционери градске општине Младеновац.

Накнада : За чланове Привременог органа који су ангажовани код другог послодавца или примају пензију.

Репрезетнација : Право на коришћење средстава за репрезентацију намењених одржавању службених и радних састанака у износу од 15.000 динара (нето) на месечном нивоу збирно за све чланове Привременог органа)

Коришћење службених возила : Возила се користе рационално и искључиво наменски за службене сврхе.

Трошкове коришћења службеног мобилног телефона : Решењем је износ који се по овом основу плаћа из буџета градске општине Младеновац, за чланове и секретара Привремног органа, лимитиран на износ од 2.000 динара (нето) на месечном нивоу.

Месечна накнада за превоз : Сви чланови Привремног органа су се на почетку свог рада одрекли права коришћења накнаде за превоз.

Како је бивше руководство градске општине Младеновац, своја права на плату, накнаде, репрезентацију, трошкове мобилних телефона и коришћење службених возила користило на крајње бахат начин, једна од првих одлука Привременог органа била је да се ови трошкови максимално редукују.

Прекинута је досадашња пракса са прављењем милионских рачуна за кафанске услуге, мобилне телефоне, исплате фантомских Комисија и приватно коришћење службених возила о чему ће јавност бити благовремено и детаљно обавештена. Остварене уштеде су, између осталог, само један од чинилаца што се буџет градске општине Младеновац, после дужег времена, налази у суфициту док се плате и наслеђени дугови редовно измирују. "

Председник Привремног органа
Владан Глишић

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.