logo

Актуелности

Подела бициклистичких кацига

 

Представници Комисије за безбедност саобраћаја на путевима градске општине Младеновац и Привременог органа, поделили су данас младеновачким основцима бициклистичке кациге на полигону за бициклисте у дворишту ОШ "Свети Сава".

На полигону за бициклисте у дворишту Основне школе "Свети Сава" данас је одржан едукативни час о понашању бициклиста у саобраћају као и подела 30 бициклистичких кацига младеновачким основцима.

Данашња акција реализована је у оквиру Програма за унапређења безбедности на путевима општине Младеновац који финансира Секретаријата за саобраћај града Београда. Програмом је, осим набавке бициклистичких кацига, предвиђена је подела дечијих аутоседишта, рефлектујућих прслука и опремање полигона за бициклисте у дворишту ОШ "Свети Сава". Такође, реализоваће се и низ едукативних обука за учеснике у саобраћају.

Владан Глишић, председник Привременог органа градске општине Младеновац и председник Комисије за безбедност саобраћаја на путевима, позвао је децу да пажљиво слушају предаваче како се бициклисти морају понашати у саобраћају.

– Ово је део пројекта Секретаријата за саобраћај града Београда и Комисије за безбедност саобраћаја на путевима којим је обухваћено подизање свести грађана о понашању у саобраћају, едукација деце предшколског узраста, возача трактора и заштита новорођенчади кроз поделу дечијих аутоседишта. Такође, завршена је изградња полигона за бицилисте, а данас смо поделили кациге и присуствовали едукацији малишана – рекао је Глишић.

Он је истакао да је један од главних циљева које је Привремени орган по ступању на дужност ставио пред себе био улагање у основно образовање.

– Морам да кажем да смо доста уложили у санацију издвојених одељења основних школа, пре свега у школску инфрастуктуру. Са поносом могу да најавим велику инвестицију управо у школи "Свети Сава" која је ушла у план Дирекције за улагања. За десет дана ћемо потписати уговор са извођачима о потпуној реконструкцији ове школе која је због поплава и слегања земљишта претрпела велику штету. Вредност радова је преко 25.000.000 динара.

Ведран Вукшић из Удружења "Центар за безбедност сабраћаја", рекао је да је ово удуржење изузетно задовољно сарадњом са градском општином Младеновац.

– Мислим да се то и види на овом полигону за бициклисте чија је намена стицање основних знања и вештина за безбедно учествовање у саобраћају. Деца представљају изузетно угрожену групу у саобраћају и зато их треба добро припремити, не само као пешаке већ и као бицилисте.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.