logo

Актуелности

Настављена акција доделе дечијих аутоседишта

 

Представници Комисије за безбедност саобраћаја на путевима градске општине Младеновац и Привременог органа, поделили су данас 50 дечијих аутоседишта у оквиру пројекта "Безбедност деце у саобраћају".

Предавачи из "Центра за безбедност сабраћаја" данас су одржали едукативно предавање на тему "Улога родитеља у саобраћајном образовању и васпитању деце" као и о исправној употреби дечијих аутоседишта.

Владан Глишић, председник Привременог органа градске општине Младеновац и председник Комисије за безбедност саобраћаја на путевима, захвалио се родитељима на присуству. Он је истакао да се, узимајући у обзир статистичке податке о саобраћајним несрећама, ради о изузетно важном пројекту за безбедност деце у саобраћају.

 

Пројекат финасира градска општина Младеновац и Секретаријат за саобраћај града Београда.

Одлука Привременог органа о подршци новорођеној деци са територије градске општине Младеновац доделом дечијих аутоседишта донета је на предлог Комисије за безбедност саобраћаја на путевима, а у складу са Програмом коришћења средстава за финансирање безбедности саобраћаја на путевима на подручју градске општине Младеновац. Средстава предвиђена за набавку дечијих аутоседишта категорије 0+, повећан износе 1.616.000,00 динара.

Право на дечије аутоседиште категорије 0+ може се остварити за дете рођено почев од 1.јануара 2016. године и касније. Захтев се подноси у року од шест месеци од дана рођења детета.

Образац захтева и списак потребне документације се може преузети са интернет презентације градске општина Младеновац www.mladenovac.rs

 

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.