logo

Актуелности

Успешна акција "Чеп за хендикеп"

altЗахваљујући бројним установама и јавним предузећима која су подржала хуманитарну акцију "Чеп за хендикеп" младеновачки Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју добио је ортопедско помагало хидрауличну дизалицу.

Добијено помагало користиће се у боравку за преношење тешко покретних и непокретних корисника из кревета у колица чиме се смањује број ангажованог особља или чланова породице код подизања тешких особа. Такође, дизалица је дизајнирана тако да максимално смањи
могућност ортопедских повреда које могу настати услед подизања корисника.

На иницијативу чланова Већа, Сузане Васић и Гордана Димитријевић Бјеличић, градска општина Младеновац покренула је хуманитарну акцију "Чеп за хендикеп" којој су се прикључила јавна предузећа и установе. Носилац активности био је Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју, а према речима руководиоца боравка Снежане Живанић, акција се наставља и сви који желе да се прикључе овој хуманитарној акцији могу се обратити Дневном боравку који је потписао протокол о сарадњи са Удружењем "Чеп за хендикеп".

Удружење параплегичара и квадриплегичара Баната (ОСИ) покренуло је акцију "Чеп за хендикеп" са циљем да покаже да се хуманост може испољити без и једног донираног динара и идејом развијања друштвене свести о значају рециклаже која, у овом случају, може допринети бољем и лакшем животу оних који се боре са проблемима и изазовима хендикепа и инвалидитета. Акција подразумева прикупљање свих врста пластичних чепова, који се рециклирају као тврда пластика, како би се средствима прикупљеним рециклажном обезбедила набавка инвалидских колица, ходалица, штака, али и других помагала која људима ускраћеним за слободно и несметано кретање у великој мери олакшавају живот.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.