logo

Актуелности

Презентација београдског метроа

altПредседник градске општине Младеновац, Владан Глишић, присуствовао је данас у Старом двору презентацији пројекта београдског метроа.

Презентацији су присуствовали градоначелник Београда, Синиша Мали, председник Скупштине града Никола Никодијевић, заменик градоначелника Андреја Младеновић, градски урбаниста Милутин Фолић, помоћник градоначелника Борко Милосављевић, чланови Градског већа, градски секретари, директори градских предузећа и председници остализх београдских општина.

Градоначелник jе посебно захвалио Полу Пејџу и Тому Мекелиготу, реномираним стручњацима из компаније "WSP", који су годину и по дана провели у Београду како би се као плод њиховог знања и искуства добио мастер план саобраћајне инфраструктуре познатији као СМАРТПЛАН.

- У процес израде тог свеобухватног плана били су укључени и наши домаћи стручњаци. На једном месту смо окупили најпаметније мозгове које наша земља има да понуди и спојили их са еминентним светским стручњацима. Њихов допринос развоју Београда у будућности је немерљив зато што смо по први пут добили конкретан, детаљан и прецизан план који ће нам служити као смерница у процесу решавања саобраћајних проблема за које се до јуче сматрало да су нерешиви - рекао је Мали. Он је додао да како би се дошло до конкретних решења, било је потребно да се прво анализира постојећа саобраћајна инфраструктура у Београду.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.