logo

Актуелности

Председник општине, Владан Глишић, обишао аутотеретну станицу

alt

Председник градске општине Младеновац Владан Глишић, заједно са директором ЈКП "€žПијаце Младеновац" Жарком Обрадовићем, обишао је Аутотеретну станицу (АТС) у Сенаји, која послује у оквиру овог младеновачког предузећа.
Општина Младеновац је у току прошле и ове године издвојила значајна инвестициона средства. У 2019. години урађена је нова електронска вага, ново грејање и агрегат.

"Све су то предуслови који су омогућили боље функционисање АТС. На месечном нивоу на АТС буде близу 2000 камиона, што у у финансијском смислу значи месечно повећање прихода за 300.000 до 400.000 динара. Ако се узме у обзир да је вредност инвестиције у 2019. години око четири милиона динара, само у току ове године сва средства која је општина Младеновац уложила у Аутотеретну станицу биће враћена", рекао је Глишић.

Општина Младеновац ће и у наредној години подржавати рад АТС, кроз прихватање инвестиционих предлога руководства "€žПијаце Младеновац" и са новим пројектима повећати приходе АТС.

Да би се задовољили услови Министарства финансија када је у питању царински терминал, како је рекао Жарко Обрадовић, директор ЈКП "Пијаце" Младеновац, постављени су царинска рампа и царинска вага, а предстоји и постављање царинског магацина.
Друга битна ствар за фунционисање АТС је безбедност.
"Овај објекат је класичног затвореног типа. Имамо професионално обезбеђење, имамо видео надзор који планирамо наредне године да побољшамо. Оно што са сигурношћу можемо да кажемо је то да је овај објекат тренутно у Србији један од најбезбеднијих и најпосећенијих", истакао је Обрадовић.

alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.