logo

Актуелности

Представници амбасаде Сједињених Америчких Држава посетили Младеновац

alt

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, уприличио је пријем за представнике Амбасаде САД и Сталне конференције градова и општина (СКГО), који су посетили Младеновац како би са припадницима ромске националности разговарали о њиховим проблемима и потребама за унапређење квалитета живота Рома и Ромкиња.

Пријему су присуствовали Адам Шик, други секретар политичке секције и Ксенија Лазовић, саветница у политичком одељењу америчке амбасаде, Дејан Марковић, саветник за социјалну инклузију у СКГО и Наталија Матуновић, пројект менаџер у СКГО.
Владан Глишић, председник градске општине Младеновац, упознао је представнике делегација Амбасаде САД и СКГО са реализованим и планираним пројектима који се тичу унапређења положаја ромске заједнице.
Истакао је да је канализациона мрежа примарни проблем који градска општина Младеновац настоји да реши у наредном периоду и додао да је су за њену изградњу одређена средства у општинском буџету.

Гости из Амбасаде САД И СКГО, заједно за Сузаном Васић, чланом Већа ресорно задуженом за социјална питања, националне мањине, унапређење и заштиту људских права, обишли су ромско насеље у Карађорђевој улици где су са житељима овог дела града разговарали о проблемима са којима се свакодневно суочавају. Том приликом су посетили неколико породица које су претрпеле највећу штету током недавних поплава.
Мештани Карађорђеве улице су истакли да им највећи проблем представља канализациона мрежа која услед најмањих падавима прави велику штету, изливајући се у дворишта и објекте. Поред тога, делегације Амбасаде САД и СКГО упознали су и са свим другим проблемима у овом насељу.

altalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.