logo

Актуелности

Саопштење Основног јавног тужилаштва у Младеновцу од 19.3.2020.године

alt

Због кршења наредбе Владе Републике Србије о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Србије, Основно јавно тужилаштво у Младеновцу је дало Полицијској станици у Младеновцу налог за хапшење 2 лица, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело Непоступање по здравственим прописима за време епидемије у подстрекавању из чл. 248. у вези чл. 34. Кривичног законика.

Лица која су ухапшена се сумњиче да су у Младеновцу, у својству власника малопродајних објеката – киоска, наложили својим радницима да раде у тим објектима после 20 часова, упркос наредби Владе Републике Србије о ограничењу и забрани кретања између 20 часова и 5 часова ујутру.

За два лица, радника који су затечени у овим објектима, по налогу Основног јавног тужилаштва у Младеновцу, биће поднета кривична пријава за наведено кривично дело у редовном поступку.

Основно јавно тужилаштво у Младеновцу апелује на све грађане да максимално поштују све одлуке републичких, градских и органа локалне самоуправе, посебно у вези самоизолације и полицијског часа јер је то у интересу свих грађана.

У супротном, тужилаштво ће, поред налога полицији да подноси кривичне пријаве, налагати и да се лицима која крше наведене мере одређује задржавање, а потом и да предлаже да им суд одреди притвор у трајању до 30 дана.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.