• Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
Почетна Вести Актуелности
Волонтерски сервис општине свакодневно уз своје суграђане Штампа
13. април 2020.

alt

Волонтери Градске општине Младеновац, од почетка увођења ванредног стања, свакодневно су на располагању својим старијим суграђанима као и свим људима којима је помоћ неопходна, набављајући лекове и основне животне намирнице уместо њих.

Преко бројева телефона општинског Кол центра регистровано је више од 7000 позива суграђана којима је била потребна помоћ у виду пакета основних животних намирница и средстава за хигијену, доставе лекова или информација у вези са преузимањем лекова на рецепт, подизањем пензије, радом амбуланте за фебрилна стања и слично.
Волонтери су пакете помоћи које је обезбедила општина Младеновац, а за којима су суграђани исказали потребу преко Кол центра или повереника Цивилне заштите, испоручили на приближно 5000 адреса, а близу 2000 позива се односило на испоруку намирница по поруџбини грађана. Осим тога, волонтери су испоручили и близу 9000 пакета Града Београда, за пенизионере са примањима мањим од 30000 динара.
Oпштина излази у сусрет и свим суграђанима са тешким обољењима и обезбеђује им превоз до здравствених установа у Београду како не би остали без хитног прегледа или неопходне терапије.

Општина Младеновац захваљује се свим волонтерима на солидарности, као и свим суграђанима на стрпљењу и подршци коју свакодневно пружају волонтерима на терену. У овим данима важно је да се придржавамо свих мера превенције, а општина Младеновац са својим волонтерским сервисом побринуће се да дође до свих Младеновчана којима је помоћ потребна како би се наставило нормално функционисање у условима ванредног стања.

Такође се захваљујемо волонтерима Црвеног крста који су током јутарње куповине од 04 до 07 часова помагали пензионерима да подигну своја примања на банкоматима, као и свим Младеновчанима који су се пријавили за волонтере, а који ће бити контактирани уколико буде потребе за већим ангажовањем волонтера.

alt alt alt alt alt