logo

Актуелности

Продужене "Градска 4" и линије ка Дубони

alt

Председник Градске општине Младеновац Владан Глишић и помоћник председника, Стефан Ивановић, заједно са директором ПО "Ласта"М ладеновац, Иваном Кртенићем, присуствовали су промотивној вожњи до новопостављених аутобуских стајалишта и нових окретница у Село Младеновцу и Дубони.

Градска линија 4, која саобраћа кроз Село Младеновац, продужена је до Кожаре, док је у Дубони постављено ново аутобуско стајалиште које је од центра села удаљено један километар.

Регистровањем ових аутобуских стајалишта решен је деценијски проблем грађана у овим месним заједницама.

Велико је задовољство грађана који живе у горњем крају Село Младеновца и који су деценијама ишли и по неколико километара пешке, до прве станице. Јавни превоз на територији градске општине Младеновац у надлежности је Секретаријата за јавни превоз града Београда. Успели смо да на иницијативу грађана Село Младеновца и захваљујући превознику Ласта обезбедимо техничке услове за окретницу и да добијемо дозволу за стајалишта. Кроз Младеновац пролази доста путева државног каракера, а један од њих је и овај у Дубони, који је у надлежности Путева Србије. Изменом Статута града Београда део је преузео град Београд, а уз сагласност градоначелника, градској општини Младеновац од 1. јануара ове године омогућено је да уређује овај простор. Ми смо већ покренули пројекат изградње пешачке стазе, уз државни пут, од уласка у Дубону. Пешачке стазе ће бити изграђене и у Село Младеновцу, у Рајковцу од гробља до цркве, Селтерсу, а од јесени, такође уз државни пут, и по другим селима наше општине”, истакао је Глишић.

Иван Кртенић, директор ПО Ласта Младеновац, рекао је да је захтев мештана ове две месне заједнице за регистровање стајалишта у потпуности оправдан чиме је грађанима сада омогућен бољи превоз.

Дуготрајни посао и системски рад са градском општином Младеновац, на челу са председником, довео је до резултата да установимо ова два нова стајалишта, уз сагласност Секретаријата за јавни превоз без кога ово неби могло да постоји, рекао је Кртенић.

alt alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.