logo

Актуелности

Из Младеновца за Србију

На овогодишњој изложби меда, воћа и здраве, домаће хране, Младеновчанима и гостима Младеновца представили су се бројни излагачи и произвођачи који су своје производе, припремљене на традиционалан начин, понудили на продају. Између осталог, петиоци су могли да купе пекмез, џем, слатко, компот, сируп, ајвар, корнишоне, сок од парадајза, кечап, ликере, свеже и сушено воће, мед и друге пчелиње производе.

Председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић, обишао је све штандове и поразговарао са свим излагачима. Затим је поздравио учеснике и госте манифестације и захвалио организаторима на труду који су уложили у организацију ове манифестације.

"Наша општина се оријентисала на развој пољопривреде и туризма, као привредних грана. Зато је пројекат "Из Младеновца за Србију" резултат међуресорне сарадње пољопривреде, културе и туризма, и његов циљ је економско оснаживање жена са села.

Овим пројектом неговања културног наслеђа желимо да помогнемо оним женама које се баве примарном пољопривредном производњом да своје производе, по свим стандардима, прераде у кућним условима и да их кроз одговорајућу промоцију изнесу на тржиште.

Одржавањем оваквих манифестација, успевамо да пробудимо дух народног стваралаштва и радиности и да неговањем културног наслеђа у условима савременог живота подстичемо друштвене заједнице и удружења, која окупљају заљубљенике у традицију једног народа, да буду њени верни чувари.
Градска општина Младеновац је подржала овај пројекат Удружења "Од предака за будућност" кроз финансијску подршку, стручну едукацију и маркетиншке активности, које се односе на брендирање производа чланица удружења, на њихово учешће на манифестацијама и сајмовима у региону.
Још једном честитам организаторима на успешној организацији манифестације и представљању културног наслеђа нашег краја. Желим вам да и убудуће успешно представљате Младеновац и Србију" рекао је Глишић.

У културно уметничком програму манифестације представили су се чланови КУД "Војвода Јанко Катић".

Izmld3
Izmld4
Izmld5

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.