logo

Актуелности

Обележен Дан ослобођења Младеновца у Другом светском рату

 

Полагањем венаца на спомен обележја у Младеновцу и Међулужју, градска општина Младеновац и Oпштински одбор УБНОР-а обележили су 12.октобар, Дан ослобођења Младеновца у Другом светском рату.

У име градске општине Младеновац, венце на споменик Српском ратнику у градском парку, спомен обележју у Међулужју и спомен бистама Милосаву Влајићу и Божидарки Дамњановић Кики положили су председник општине Владан Глишић, заменик председника Дејан Вићовац и заменик председника Скупштине општине Младеновац, Душан Игњатовић.

Поред делегације Општинског одбора УБНОР-а Младеновца, венце су положиле и делегације борачких удружења из Бора, Јагодине, Сопота, Гроцке, Барајева и Батајнице, као и председник Градског одбора СУБНОР-а Београда, Бора Ерцеговац.

Због актуелне епидемиолошке ситуације ове године је изостала свечана академија, а присутне делегације удружења бораца су се на кратко окупиле у свечаној сали "Елси Инглис" где их је поздравио председник општине Владан Глишић.

Глишић је је свим Младеновчанима честитао Дан ослобођења и том приликом рекао да се Србија и наш народ поносе антифашистичком борбом у Другом светском рату и доприносом који смо дали у победи над великим злом које се надвило над целим светом. Такође је истакао да ће општина Младеновац наставити да сарађује и помаже борачким удружењима у чувању и неговању слободарске традиције нашег народа.

Danoslobodjenja203
Danoslobodjenja204
Danoslobodjenja205

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.