logo

Образовање

Пријем за учеснике Фестивала науке

 

Чланови Привременог органа, Владан Глишић и Наташа Јовановић, угостили су данас основце и наставнике из школе "Свети Сава" који су учествовали на недавно завршеном интернационалном Фестивалу науке.

Поводом учешћа двадесет седморо ђака ОШ "Свети Сава" на највећем регионалном Фестивалу науке, који се одржао од 3. до 6. децембра у Београду, чланови Привремног органа ГО Младеновац, уприличили су пријем за ђаке и наставнике ове школе. Српски Фестивал науке одржава се са јасном сврхом да представи, објасни и промовише науку на начин подједнако близак и јасан свима, без обзира на године и образовање.

Током протеклих осам година српски Фестивал науке нарастао је у највећи научни догађај у региону југоисточне Европе. Циљ Фестивала науке је да афирмише познате и промовише неафирмисане научнике са домаћих и страних простора, али и да подстиче интересовање за науку врло једноставном демонстрацијом чињенице колико је она сама по себи интересантна, инспиративна и надасве забавна. Овогодишњи Фестивал отворила је Ана Видосављевић, ученица Основне школе "Свети Сава" из Младеновца.

Владан Глишић, председник Привременог органа градске општине Младеновац, честитао је ђацима учешће на овој престижној смотри научних иновација.

– Градска општина Младеновац је поносна на вас, а захвалност свакако дугујемо и вашим наставницима и директору. Наша општина ће сигурно у будућности улагати у образовање и знање јер то су највеће вредности једног друштва. Прилком посете вашој школи видели смо да су кабинети за физику, хемију и биологију у јако лошем стању и наш задатак је да младим људима обезбедимо елементране услове за образовање.

Наташа Јовановић, члан Привременог органа, истакла је да велико признање за Младеновац представља чињеница да је управо школа "Свети Сава" отворила Фестивал науке.

– Волела бих да у наредном периоду управо те праве вредности добију на значају у нашем граду. Такође, захвалила бих се и вашем наставнику Стефану Поповићу који је упешно водио ваш тим који је достојно представио нашу општину – рекла је Јовановићева.

– Ово је велика ствар за нашу школу и наравно за вас, који ћете дуго памтити учешће на Фестивалу. Највећи је успех да сутра будете добри људи,  а све остало се надограђује. Техника брзо напредује и човек мора сваког дана да се усавршава, али ништа то не вреди ако нисмо добри људи – нагласио је Милисав Томчић, директор ОШ "Свети Сава".

Стефан Поповић, наставник физике и математике, вођа тима ОШ "Свети Сава" на Фестивалу науке и иницијатор учешћа школе на овом скупу, похвалио је све чланове свог тима.

– Фестивал науке је свакако један од најзначајнијих научних скупова источне Европе. Наши ђаци су имали част да представљају нашу школу, град и земљу, раме уз раме са преко 500 научника из Европе. Такође, током четири дана, Фестивал је обишло преко 30.000 људи и то је велико искуство за ове младе људе који су имали јединствену прилику да склопе вредна пријатељства.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.