• Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
Почетна Вести Образовање
Такмичење "Да рат остане само игра" Штампа
20. новембар 2017.

altМладеновачка Гимназија угостила је учеснике такмичења из области историје "Да рат остане само игра". Такмичење је организовао Савез борачких организација Републике Србије у сарадњи са Центром за пословне вештине из Београда и под покровитељством Министарства за рад и запошљавање.

Ученици виших разреда свих младеновачких основних школа, Техничке школе и Гимназије такмичили су се играјући игру освајања, односно одбране територија. Ова стратешка игра аутора Горан Радомировић је комбинација шаха, игара "Не љути се човече" и "Ризика", а тема је пробој Солунског фронта.

Такмичење су отворили директор Гимназије, Александар Цветковић и члан Већа градске општине Младеновац, Дејан Степановић. Степановић се захвалио учесницима и Гимназији на организацији овог едукативног догађаја и додао да градска општина Младеновац подржава сваки облик иновативних начина у образовању, а нарочито популаризацију науке кроз игру.

За прва три места обезбеђене су медаље и пехари, а свака школа учесник добила је ову игрицу на поклон, као део дидактичких средстава за наставу. Ученици млађих разреда основних школа су се у исто време такмичили у брзини састављања слагалица са истом тематиком. Сви су награђени слагалицама и слаткишима.

altРезултати такмичења:

Прво место - Никола Голочевац 2-2 и Лука Костић 2-5, Гимназија
Друго место - Немања Живановић 8-1 и Марко Матовић 8-1, ОШ "Свети Сава"
Треће место - Никола Стаматовић 8-2 и проф. Дарко Милићевић, ОШ "Коста Ђукић"

Резултати такмичења за ниже разреде:

Прво место Зона Арсић 3-1, ОШ "Свети Сава"
Друго место Срна Арсић 4-1, ОШ "Свети Сава"
Треће место Вукашин Вулиновић 3-2, ОШ "Момчило Живојиновић"


Извор : Фејсбук страна Гимназије Младеновац

alt altalt