logo

Огласи, тендери, конкурси и јавне набавке

Конкурс за доделу станова - Град Београд

 

 

Скупштина града Београда, преко Заједничке Комисије за решавање стамбених потреба учесника народноослободилачког рата, војних инвалида и породица палих бораца и ратних војних инвалида спроводи Конкурс за доделу станова.

Списак докумената које подносиоци захтева треба да поднесу :


Поднета документација не може бити старија од  ШЕСТ МЕСЕЦИ. Решење о својству инвалида односно носиоца права на породичну инвалиднину и решење Републичког фонда ПИО о признању ратног стажа ( или времена проведеног на лечењу) у двоструком трајању мора бити оригинал или оверена копија.

1. Захтев за решавање стамбене потребе.
2. Решење о признавању ратног стажа или времена проведеног на лечењу у двоструком трајању - Републички фонд ПИО.
3. Решење о својству инвалида односно носиоца права на породичну инвалиднину, а за дете палог борца и умрлог ратног војног инвалида као подносиоца захтева, решење о категоризацији или инвалидности.
4. Решење о признавању права на туђу негу и помоћ признату по основу Закона о освним правима бораца, војних инвалида и породица палих бораца ("Службени лист СРЈ број 24/98) - уколико је ово право признато након доношења решења о признавању РВИ или МВИ и групе инвалидитета.
5. Уверење о пребивалишту за подносица захтева и чланове породичног домаћинства.
6. Уверење о држављанству за подносиоца захтева и чланове породичног домаћинства.
7. Извод из матичне књиге рођених за за подносиоца захтева и чланове породичног домаћинства.
8. Извод из матичне књиге венчаних за подносиоца захтева.
9. Изјава подносиоца захтева дата под кривичном и материјалном одговорношћу у суду или општини о стамбеном статусу, као и да он и чланови породичног домаћинства не поседују непокретности на подручју Београда, Републике Србије и бивших република СФРЈ, нити су исте поседовали (уколико је рођен на територији бивших република СФРЈ)
10. Докази о стамбеној ситуацији : оверен уговор о подстанарском односу, изјава два сведока оверена у суду или општини о неколико последњих адреса.
11. Потврде о школовању за децу преко 18 година.
12. Извод из евиденције незапослених
13. Уверење из РГЗ- Сектор за катастар непокретности о непоседовању непокретне имовине на територији Републике Србије за подносиоца захтева и брачног друга ( и из места претходног пребивалишта уколико могу да га прибаве), као и за остале чланове породичног домаћинства.
14. Изјава подносиоца захтева узета на записник од стране службеног лица о стамбеном статусу подносиоца захтева, последњих неколико адреса, код кога станује, од када и др. - рачуна се последња стамбена ситуација.
15. Уверење из Управе јавних прихода да се подносилац захтева, брачни друг и остали чланови породичног домаћинства не дуже порезом на непокретности на подручју града Београда.
16. Уверење из Агенције за привредне регистре да подносилац захтева није регистрован.
17. Потврда Републичког фонда ПИО да подносилац захтева није у пензији.
18. Уверење из Фонда војних осигураника (за РВИ и МВИ) да подносилац захтева није у пензији.
19. Доказ за брачног друга да није решио стамбено питање у предузећу или установи где је запослен.
20. Докази о здравственом стању за подносиоца - за болести које нису ушле у инвалидност и за чланова породичног домаћинства са мишљењем надлежне комисије при Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.
21. Записник о увиђају на лицу места.

 

Пријаве се примају на писарници Управе ГО Младеновац, са назнаком: " За Комисију за решавање стамбених потреба бораца, војних инвалида и породица палих бораца ГО младеновац ".

За додатне информације обратити се Одељењу за за друштвене делатности и привреду градске општине Младеновац, на бројеве телефона 8241-661 и 8241-630

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.