logo

Огласи, тендери, конкурси и јавне набавке

Појашњење конкурсне документације - набавка и уградња LED расвете

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
Град Београд
Градска општина Младеновац
Комисија за спровођење поступка јавне набавке
Број: 03.05.404-5/2018
Датум: 25.1.2018. године


На основу члана 63. став 3. и члана 54. став 13. тачка 1. Закона о јавним набавкама ("Сл. гласник РС", бр. 124/2012, 14/2015 и 68/2015), Комисија за спровођење поступка јавне набавке образована Решењем председника градске општине Младеновац бр. 03.05.404-5/2018 од 22.1.2018. године (у даљем тексту: Комисија), даје следеће:


ПОЈАШЊЕЊЕ КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ


У поступку јавне набавке мале вредности добара - набавка и уградња LED расвете у стамбеним зградама на територији ГО Младеновац, ЈНМВ бр. 1.5/2018, поводом Захтева за појашњење конкурсне документације заинтересованог понуђача од 24.1.2018. године, Комисија даје следеће појашњење:


I Питање заинтересованог понуђача гласи:

    
"Поштовани,
у складу са чланом 63. ЗЈН а у циљу припремања исправне понуде за ЈНМВ број 1.5/2018 - НАБАВКА И УГРАДЊА LED РАСВЕТЕ У СТАМБЕНИМ ЗГРАДАМА НА ТЕРИТОРИЈИ ГО МЛАДЕНОВАЦ указујемо вам на уочене недостатке и тражимо следећа појашњења:

1. у додатном услову пословног капацитета наручилац је захтевао референцу од 3.000.000,00 динара без ПДВ-а и да је уграђено најмање 500 LED светиљки.У вези са постављеним условом потребна су нам следећа појашњења
1.1. да ли се као референца признају радови на уградњи спољне расвете – светиљки за јавно осветљење?
1.2. расвета по својој природи припада радовима слабе струје.Да ли се онда као испуњеност услова 3.000.000,00 динара без ПДВ-а признаје референца на радовима слабе струје?
1.3. постављени услов од 500 ЛЕД светиљки је ограничавајући. Светиљка је светиљка и уградња се изводи од стране лица исте стручности без обзира да ли је надградна, уградна, ЛЕД, паник ......
1.4. због кратког рока предаје тендера /ЈН мале вредности/ не могу се оверити потврде за референце код свих наручилаца. Да ли се у том случају признаје окончана ситуација и уговор као довоњан доказ јер самом овером окончане ситуације наручилац потврђује да су радови изведени у року, квалитетно и у складу са уговором?

2. у упутству понуђачима како да сачине понуду у тачки  5.2.8   наведено је „Понуда је благовремена ако стигне код Наручиоца до __.__.2018. године до 12,00 часова“. Наручилац није одредио крајњи рок предаје понуда – до ког датума се понуде предају


II Одговор Комисије:


1) (Питање 1.1) - Предмет набавке је набавка и уградња ЛЕД светиљки у ходницима стамбених зграда, тако да се не прихвата референца на уградњи светиљки јавне расвете.


2) (Питање 1.2) - Пре свега, нисте навели које сте то радове ''слабе струје'' извели. Напон на предметним радовима је 220 V, што је опасно по живот. Према томе, референца се признаје само за  радове извођене на наведеном напону или вишем.


3) (Питање 1.3) - Потребно је да радове изводе стручна лица, како је прецизирано у конкурсној документацији, која имају искуства у уградњи ЛЕД светиљки, било да су у питању ходници зграда или други затворени простори (поште, банке, школе и друге сличне установе), а што се доказује вашим референцама.


4) (Питање 1.4) - Према досадашњем искуству наручиоца, никада није било проблема око прибављања потврда у поступцима јавних набавки мале вредности у роковима који одговарају року за припрему понуде у овој јавној набавци. У сваком случају, потврде се морају доставити, али их није потребно достављати у оригиналу, већ је довољно доставити фотокопију потврде (у ком случају вам референтни наручилац може скенирати оригиналну попуњену, потписану и оверену потврду и послати мејлом, тако да не морате чекати да вам оригинал стигне поштом). Наравно, у поступку стручне оцене понуда, Комисија може затражити на увид оригинал, али до тада ћете имати довољно времена да исти прибавите). Такође, потврда не мора бити издата на нашем обрасцу, али у том случају мора да садржи све елементе и податке из потврде која је саставни део конкретне конкурсне документације.


5) (Питање 2.) - Наручилац је у поглављу V - Упутство понуђачима како да сачине понуду, превидео да наведе рок за подношење понуда, али је тај податак јасно видљив у Позиву за подношење понуда, који је објављен на Порталу јавних набавки и интернет страници наручиоца истог дана када и Конкурсна документацији, а у коме јасно пише да је рок за подношење понуда 30.1.2018. године до 12,00 часова и да ће се поступак јавног отварања понуда спровести истога дана у 12,15 часова. Такође, на првој страници (насловној) Конкурсне документације пише да ће се јавно отварање понуда одржати 30.1.2018. године, у 12,15 часова.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.