logo

Огласи, тендери, конкурси и јавне набавке

Појашњење конкурсне документације - пешачке стазе

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
ГРАД БЕОГРАД
ГРАДСКА ОПШТИНА МЛАДЕНОВАЦ
Комисија за спровођење поступка јавне набвке
Број: 03.10.404-78/2018
Датум: 31.10.2018. године


На основу члана 63. став 3. и члана 54. став 12. тачка 1. Закона о јавним набавкама ("Сл. гласник РС", бр. 124/2012, 14/2015 и 68/2015), Комисија за спровођење поступка јавне набавке образована Решењем председника градске општине Младеновац бр. 03.10.404-78/2018 од 26.10.2018. године, даје следеће:


ПОЈАШЊЕЊЕ КОНКУРСНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ


У поступку јавне набавке мале вредности услуга - Израда техничке документације за изградњу пешачких стаза на територији ГО Младеновац, ЈНМВ бр. 2.15/2018, а поводом питања заинтересованих понуђача, Комисија даје следеће одговоре:

1. Питање заинтересованог понуђача:

"Да ли Понуђач мора да приложи лиценцу РГЗ-а да је регистрован као геодетска организација? Ако је део предмета јавне набавке и израда геодетских подлога сматрамо да понуђачи морају да испуне обавезан услов за учешће у предметном поступку јавне набавке из члана 75. став 1. тачка 5) ЗЈН, односно да имају важећу лиценцу за обављање геодетских услуга коју издаје Републички геодетски завод, сходно одредбама Закона о државном премеру и катастру, тј да докажу да су регистровани као геодетска организација и да испуњавају услове за геодетске радове у инжењерско-техничким областима, чиме би испунили услов из члана 75. став 1. тачка 5) ЗЈН. Одредбама чл. 12. и 13. Закона о државном премеру и катастру утврђено је да ове радове могу обављати само геодетске организације са важећом лиценцом Републичког геодетског завода."

Одговор:

Да, понуђач мора да приложи лиценцу ПГЗ-а да је регистрован као геодетска организација. Наручилац је извршио Измену и допуну конкурсне документације дана 31.10.2018. године и као обавезан услов за учествовање у поступку јавне набавке додато је да понуђач мора да има важећу лиценцу за обављање геодетских услуга коју издаје РГЗ сходно одредбама Закона о државном премеру и катастру, тј да понуђач мора да докажe да је регистрован као геодетска организација и да испуњава услове за израду геодетских подлога у инжењерско-техничким областима (чл.75.ст.1. тач.5) Закона).

2. Питање заинтересованог понуђача:

"Питање се односи на све три партије:
Ко сноси трошкове прибављања катастарских подлога и потребних података из катастра?"

Одговор:  

У моделу уговора, за све три партије, прибављање ажурних геодетских подлога је утврђено као обавеза пружаоца услуге.


3. Питање заинтересованог понуђача:

"Питање се односи на партије 2 и 3:
Шта се подразумева под широм ситуацијом приказа подручја на ортофото снимку?"

Одговор:  Широм  ситуацијом  обухватити појас регулације предметне саобраћајнице,  почетне делове бочних улица са којима се укршта,  и контактне парцеле.  


4. Питање заинтересованог понуђача:

"Питање се односи на партије 2 и 3:
Колико простор, односно појас уз државни пут је потребно обухватити, шта је циљ оваквог приказа ситуације?"

Одговор:  Ситуацијом обухватити појас регулације предметне саобраћајнице и почетне делове бочних улица са којима се укршта. Овакав приказ ситуације захтева ЈП "Путеви Србије"  приликом издавања техничких услова за пројектовање пешачких стаза.


5. Питање заинтересованог понуђача:

"Питање се односи на партије 2 и 3:
Чија обавеза је прибављање ортофото снимка?"

Одговор:  Прибављање ортофото снимка је обавеза наручиоца.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.