• Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
Почетна Вести Пољопривреда
Пољопривредници из Младеновца добили 7,4 милиона динара Штампа
18. јул 2016.
 

 

Двадесеторо пољопривредника из Младеновца добили су близу 7,4 милиона динара на конкурса града Београда за подстицајна средства у повртарству и воћарству.

Крајем јуна градски Секретаријат за привреду - Управа за пољопривреду, објавио је Одлуку о додели подстицајних средстава у области воћарства и повртарства на територији града Београда за 2016. годину.

Међу 93 одобрена захтева налази се 20 пољопривредника из наше општине којима је укупно одобрено 7.394.023,00 динара. Према конкурсним прописима о подстицајним средствима, град Београд ће покрити 80 одсто инвестиција у пластенике са системима за новодњавање и противградне мреже.

Према одлуци одобрена средства намењена унапређењу воћарске и повртарске производње, користиће се за набавку и постављања противградних мрежа, пластеника и система за наводњавање кап по кап.

Такође, на овогодишњем конкурсу града Београда за доделу подстицајних средстава у области пчеларства на територији града Београда, 12 пчелара из Младеновца добило је 433.753,16 динара.

Радује чињеница да број наших пољопривредника који добијају подстицајна средства из градског буџета расте из године у годину. Да подсетимо, на основу истог конкурса за 2015. годину, у Младеновац је "стигло" 14 пластеника, три система за наводњавање и десет кошница.

Одлуку можете погледати/преузети овде:

ОДЛУКУ О ДОДЕЛИ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА У ОБЛАСТИ ВОЋАРСТВА И ПОВРТАРСТВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА БЕОГРАДА ЗА 2016. ГОДИНУ