logo

Пољопривреда

Одржана ревијална изложба говеда

altНа житно сточној пијаци одржана је Ревијална изложба говеда сименталске расе. На изложби је двадесет одгајивача из општине Младеновац представило 42 грла.

Изложбу су организовали Удружење сточара сименталске расе, градска општина Младеновац и Пољопривредна стручна и саветодавна служба Младеновац. На овогодшњој изложби није било оцењивања и класирања крава већ је представљен генетски потенцијал младеновачког говедарства, односно млечност крава која је већ годинама међу најбољима у Србији.

Отварајући изложбу, председник општине Владан Глишић, рекао је да после низа година поново организована изложба говеда.

- После дугог низа година успели смо да организујемо једну ревијалну изложбу, да спојимо наш народни мелос и добра грла. Захвалио бих се свим излагачима који су данас извели своју стоку, такође захвалио бих се и Пољопривредној стручној и саветодавнај служби, Удружењу сточара и свима који су помогли ову манифестацију. У име градске општине Младеновац могу да кажем да ћемо идуће године уложити пуно више средстава, радићемо доста озбиљније да се вратимо у оно време када смо организовали изложбу која се оцењивала - рекао је Глишић.

altПрема речима Гордане Димитријевић Бјеличић, чланице Већа задужене за пољопривреду, овогодишња изложба је иницијални корак ка обнављању некадашње изложбе говеда која је 2011. године изгубила статус регионалне.

- Ове године није било оцењивања већ су сви учесници победници јер су се одазвали позиву за учешће и помогли промоцији говедарства у општини Младеновац. Град Београд је препознао потенцијал који има Младеновац у овој области јер су одгајивачи из наше општине ове године добили највише субвенција за развој сточарства.

Спонзори овогодишње изложбе били су Млекара "Границе" и "Јабука". На отварању изложбе наступио је КУД "Љубомир Ивановић Геџа" из Ковачевца.

.

.

altaltaltalt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.