logo

Спорт

Спортске игре младих

 

Спортске игре младих највећи су пројекат за децу и омладину чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства. Већ 19 година под слоганом „Живимо живот без дроге јер дрога узима живот“ основцима и средњошколцима из Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије, за време летњег распуста омогућено је бесплатно учествовање у такмичењима у десет спортских дисциплина.

Циљ Спортских игара младих је окупљање што већег броја деце и младих из Србије како би дружењем кроз спорт и забаву, заједно са младима из региона развијали своје друштвене вредности чиме би избегли бреме времена у ком живимо а које у великом броју има негативни тренд дроге, насиља и свих врста интолеранције.


Позивамо све малишане, дечаке и девојчице основношколског узраста Србије да се пријаве до 1. јуна код својих учитељица/учитеља, наставница/наставника или професорки/професора, код својих тренера у клубовима или путем сајта www.igremladih.rs и такмиче у једној од 10 спортских дисциплина из програма Игара: мали фудбал, улични баскет (3на3), одбојка, рукомет, одбојка на песку, тенис, стони тенис, атлетика (спринт на 60м), шах и између две ватре.

Пријаве као и учешће у програму Игара младих је бесплатно за све малишане. Победничке екипе и појединци такмичења у свом граду се пласирају на Државно финале а набољи представници Србије, победници државног финала обезбеђују себи учешће на Регионалном финалу и бесплатно летовање у Сплиту где ће се дружити и такмичити са малишанима из Босне и Херцеговине и Хрватске.

Подршку у спровођењу пројекта Игара младих пружају Влада Републике Србије, Министарство омладине и спорта, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, као и Градска Општина Младеновац.

onlajn prijave na: www.igremladih.rs

Децо, пријавите се јер #ИГРЕ_СУ_ЗАКОН!

За све додатне информације : 011/8241-620, Страхиња Стојковић - Канцеларија за младе градске општине Младеновац

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.