logo

Спорт

Фудбалски савез Београда поделио лопте и дресове

 

Фудбалски савез Београда (ФСБ) поделио је данас лопте и комплете дресова фудбалским клубовима са територије општине Младеновац.

Као део ургентне помоћи младеновачким фудбалским клубовима на почетку нове сезоне, Фудбалски савез Београда поделилио је данас 50 лопти и пет комплета дресова представницима десет клубова општинске лиге. Такође, ФСБ је доделио 100.000 динара намењених пре свега клубовима који негују млађе селекције. Осим данашње помоћи у лоптама и дресовима, у наредној транши, клубови из Младеновца ће од ФСБ-а добити и мреже.

Генерални секретар ФСБ-а, Јован Шурбатовић, одржао је састанак са представницима Привременог органа и Фудбалског савеза Младеновца. На састанку је било речи о изузетно лошем стању у којем се налази већина општинских терена као и о моделима сарадње Фудбласког савеза Београда и градске општине Младеновац на заједничком послу унапређења младеновачког фудбала.

Јован Шурбатовић, Генерални секретар Фудбалског савеза Београда, рекао је да ова организација акције помоћи у лоптама, дресовима и мрежама обавља већ пету годину за редом. Он је истакао да је ФСБ у свом текућем буџету определио два милиона динара за помоћ општинским савезима.

–  Ми ћемо тај фонд увећавати, а до сада смо помоћ више усмеравали према приградским општинама јер знамо каква је економска ситуација у вашим срединама. Помажемо искључиво клубовима који поштују фудбалске прописе, фер плеј што значи без инцидената на утакмицама.

На жалост, у прошлости нигде ни једна општине није толико улудо потрошила пара на фудбал, а да резултата није било. Зато данас немате ни прволигаша, ни српсколигаша чак ни зонаша што се никада није десило. Надамо се да ће ваши клубови кренути узлазном путањом и очекујемо вас у вишим ранговима.

Обновљени су терни у Младеновцу, Великој Крсни и Сенаји и намера нам је да наставимо са улагањом у инфраструктуру.

Такође, сада смо у стању да обезбедимо и терене са вештачком травом. Такав терен је постављен у Београду и Лазаревцу и то је пут и за Младеновац. Ми смо спремни – дајте нам локацију за канцеларију ФСБ-а коју ћемо ми опремити и можемо ући у посао постављања терена са вештачком травом на земљишту које је у државном власништву и који би био доступан свим клубовима – рекао је Шурбатовић.

Владан Глишић, председник Привременог органа, рекао је да је у разговорима са ФСБ-ом акценат стављен на стање фудбалских терена у општини.

– Сви знамо да инвестиције у инфраструктуру није било у претходних десет година и да су неки клубови били принуђени да ове године одустану од такмичења. Трудићемо се да направимо план помоћи свим спортским клубовима у општини и ту очекујемо и помоћ Фудбласког савеза Београда.

Горан Спасојевић, члан Извршеног одбора Фудбалског савеза Младеновца, захавлио се ФСБ-у на помоћи и додао да је стање фудбалских терена у Младеновцу "тренутно можда и најлошије на територији Београда"

– Жеља нам је да покажемо да ће Привремени орган у наредном периоду потпуно другачије да се односи према спорту, па и према фудбалу. Трудићемо се да у наредном периоду помогнемо клубовима који поштују сва правила фудбалског савеза, а посебно оним клубовима који негују млађе селекције.

По завршетку састанка, представници Фудбалских савеза Београда и Младеновац као и градске општине Младеновац, обишли су неколико фудбалских терена у нашој општини.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.