• Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
  • Градска општина Младеновац
Почетна Вести Спорт
Одржан "Базар спорта" Штампа
11. мај 2018.

altГрадска општина Младеновац и Спортски савез Младеновца организовали су "Базар спорта", спортску манифестацију која се одржала на Градском тргу и главној младеновачкој улици.

Кроз игру и показне вежбе, спортисти и тренери из младеновачких спортских клубова представили су Младеновчанима своје клубове на спортској манифестацији која има за циљ да на једном месту грађанима представи све клубове и све спортове у Младеновцу и у непосредној комуникацији грађана са тренерима и спортским радницима афирмише подједнако све спортове.

На данашњем базару учествовали фудбалски клубови, школе фудбала, планинари, стонотенисери, кошаркаши, рукометаши, гимнастичари.

Присутнима се обратио Горан Спасојевић, члан Већа градске општине Младеновац, задужен за спорт.

- Данас је Базар спорта, базар младости и деце, презентација свих клубова на територији градске општине Младеновац. Надам се да ће деце имати прилику да се по својим афинитетима укључе у неке од клубова. Ова традиционална манифестација биће проширена и у наредним годинама. Веома је важно да направимо комуникацију између деце и спортских клубова, да приближимо децу клубовима. Данас је овде преко хиљаду деце и око тридесет клубова који презентују своје спортове. Надам се да ћете сви уживати, хвала вам што сте са нама да заједно направимо наш град најспортскијим градом у Србији - рекао је Спасојевић.

altБазар је отворио Владан Глишић, председник градске општине Младеновац.

€“- Желим вам добродошлицу на младеновачки Базар спорта. Драго нам је да сваке године све више деце и родитеља долазе да овде проведу један пријатан и занимљив дан. Када смо уврстили Базар спорта у спортске манифестације од посебног значаја за нашу општину циљ нам је пре свега био да се млади упознају са бројни спортским клубовима који су активни у нашој општини и мотивишу на активно или рекреативно бављење спортом.

Међутим, задовољство је видети да временом ова манифестација постаје прави породични дан - дан када родитељи и деца у спортском окружењу проводе време заједно, а сваки такав тренутак у данашње време је драгоцен.

Базар спорта је најбоља прилика да се поздраве наши спортисти, да се деца друже и упознају са њима али и да се представе стручни тимови и сви они који се не виде, а неопходни су у систему спорта.

altОвом манифестацијом желимо да се сви спортови подједнако афирмишу како би се што више деце школског и предшколског узраста укључило у спортске активности. Мислим да полако успевамо јер се све више деце проналази себе у спорту и има доста младих људи који своје узоре виде баш у спортским херојима данашњице.

Захваљујем се свима који су данас са нама и проглашавам Базар спорта отвореним - рекао је Глишић.

.

.

.

.

alt alt alt