Актуелности

Скупштина усвојила четврти ребаланс

Објављено у Актуелности.

Четрвтим овогодишњим усклађивањем буџета у општинску касу слило се око 16,3 милиона динара више у односу на претходни ребаланс. Вишак је расподељен на Јавна предузећа, студентске стипендија, културу, спорт...

Усвојеним ребалансом, буџет општине је заокружен на 642.898.000,00  динара, што је за 16.324.000 динара више од цифре утврђене претходним ребалансом усвојеним крајем октобра. До повећања је дошло пре свега захваљујући ефикаснијем убирању пореза на приход грађана, нарочито пореза на зараде и прихода од недавне лицитације локација за постављање киоска.

Ова средства су, између осталог, расподељена Јавним предузећима и кроз накнаде за социјалну заштиту. Не улазећи детаљније у поједине ставке буџета, представници опозиције су углавном давали генералну оцену овогодишњег буџета тврдећи да се трошило тамо где треба да се штеди, док новац "спава" на позицијама са којих је требало да се троши, као што је нпр. борба против наркоманије.

Сличним критикама о исплативости и рационалности улагања новца у јавна предузећа били су изложени ребаланси Програма пословања Спортског центра и Туристичке организације.

Осим наведеног, Скупштина је усвојила Измењену одлуку о општинским стипендијама, Локални акциони план запошљавања и Извештај о ревизији финансијског извештаја ЈКП "Младеновац" за 2010. годину.