Актуелности

Нови поласци за Београд

Објављено у Актуелности.

Младеновчани, који свакодневно путују ка центру Београда и назад, од 1. фебруара брже ће стизати до центра престонице јер им је град Београд изашао у сусрет и омогућио додатне поласке за "Ластине" аутобусе у једном и другом смеру,  изјавио је за Беоинфо члан Градског већа Зоран Костић.

Радним данима поласци из Младеновца ће бити у 5 сати ујутро, затим у  11.50, 15.15 и 17.30, док ће из Београда према Младеновцу аутобуси полазити у 6.10, 9.50. 16.45, 18.30 и 20.30 сати

– Нови поласци су уведени због потребе људи из Младеновца који раде или се школују у Београду – казао је Костић.

Како је објаснио директор Дирекције за јавни превоз Зоран Шарац, након снимања оптерећења линије из Младеновца до Београда, показало се да путни захтеви не одговарају потребама грађана. Због тога су и уведени нови поласци, како би становништво Младеновца комфорније и брже стизало до центра престонице.

– Стручне службе Дирекције ће пратити рад те линије и по потреби кориговати ред вожње или уводити нове поласке ако буде било потребе – нагласио је Шарац.

Подсетимо и да ће од 1. фебруара студенти, ученици, незапослени, инвалиди и грађани, који користе материјални додатак а станују у приградским општинама и користе "Ластин" превоз, плаћати јефтинију цену карте за јавни линијски превоз.

Јефтинији превоз за поједине категорије становништва из приградских општина