Актуелности

Асфалт у Влашкој

Објављено у Актуелности.

Изградњом локалног пута у селу Влашка мештанима ће од овог лета бити знатно олакшан саобраћај до магистрале и најбрже везе са Београдом и Младеновцем. Асвалтирањем локалног пута у дужини од 1.200 метара направљена је пречица од косног пута до магистрале М-23.

Мештанима који су, како кажу годинама били у запећку, овај део пута који пролази поред њива много значи, поготово у сезони пољопривредних радова. Такође, овим делом пута у насељу Смрдан бројна домаћинства су за око два километра ближа магистралном путу и најбржој вези са Београдом и Младеновцем.

Инвеститор радова је Градске дирекција за путеве, а укупна дужина локалног пута је 1.200 метара док један крак који спада у некатегорисане путеве у дужини од 200 метара је урађен преко ЈП "ДИП-Младеновац".

Пет дана пред завршетак асвалтирања у Влашкој радове је данас обишао Дејан Чокић, председник Градске општине Младеновац са члановима Општинског већа, Драганом Марковићем и Богданом Вуксановићем.

– Обећао сам завршетак пута пред избора, нажалост нисмо стигли да тада завршимо пут али су након недељу дана стигле машине у Влашку. Пут је заиста био неопходан целом селу јер сада имају скраћење до регионалног пута за око два километра. Верујем да ће многима користити овај пут јер су мештани годинама инсистирали да се он коначно уради. Ми ћемо наставити да радимо путеве на територији општине, пре свега оне који су неопходни и који су битни за мештане наших села и они ће сигурно бити приоритет у предстојећем периоду – рекао је Чокић.

Момчило Давидовић из ЈП "ДИП-Младеновац" каже да су урађеним банкинама од струганог асфалта ширина саобраћајнице повћана за око метар чиме је омогућено слободно мимоилажење возила и проток саобраћаја.

– Такође, биће урађени и канали као и три пропуста који ће омогућити одводњавање са пута. За Младеновац и Влашку ово је значајан инфраструктурни објекат јер је људима сада знатно ближи излазак на регионални пут. Очекујем да ће асфалтирање бити готово за пет дана, а након тога убрзо и канали са пропустима за воду – рекао је Давидовић.