Актуелности

Веће о ванредној ситуацији

Објављено у Актуелности.

На данашњој седници Већа, између осталог, одлучено је да се прошири састав Штаба за ванредне ситуације.

Веће се сагласило да се Штаб за ванредне ситуације прошири за још четири члана, директора Дома здравља, директора Специјалне болнице за интерне болести, директора Центра за социјални рад и члана Већа за комуналне делатности и заштиту животне, Оливеру Максимовић.

Током расправе о овој тачки дневног реда Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, рекао је да за нашу општину снег и ледена киша не представља ванредну ситуацију, већ да је то пре свега кредит који је општина узела од Банке "Интеза" и дуг за струју који се годинама уназад није плаћао.

Такође, данас је усвојен и предлог ЈП "ДИП - Младеновац" као и препоруке Штаба за ванредне ситуације на територији градске општине Младеновац, које се односе на ангажовање ЈКП "Младеновац" од стране ЈП "ДИП - Младеновац" на одржавању општинских, локалних и некатегорисаних путева у зимском периоду и опредељење новчаних средстава за наведену намену.

Веће је усвојило и Предлог Одлуке о изменама и допуни Одлуке о месним заједницама и другим облицима месне самоуправе на територији Градске општине Младеновац.