Актуелности

Одржана седница Скупштине ГО Младеновац

Објављено у Актуелности.

 

На седници Скупштине градске општине Младеновац одржаној 22. фебруара усвојене су све тачке проширеног дневног реда.

Одброници општинске Скупштине на јучерашњем заседању сменили су досадашњег секретара Скупштине, Предрага Вулиновића и на његово место именовали Николу Ђанковића. 

Усвајањем Решења о престанку мандата одборника, Жељко Бркић са Изборне листе – Покренимо Младеновац – Томислав Николић, замењен је са одборником Јозефином Адамовић са исте изборне листе. 

Скупштина је разрешила Душана Ковачевића дужности члана УО Спортског центра и на његово место именовала Анђелку Анђелковић.

Усвојеним изменама и допунама Одлуке о организацији Управе ГО Младеновац уведено је место Шефа кабинета председника градске општине Младеновац.

Такође, одборници су усвојили измене и допуне одлука о оснивању три општинска јавна предузећа, ЈКП Младеновац, ЈКП Пијаце-Младеновац и ЈП ДИП – Младеновац.

Између осталог, усвојен је и Локални акциони план запошљавања за 2013. годину као и Локални акциони план за решавање питања избеглих, интерно расељених и повратника по основу споразума о реадмисији у градској општини Младеновац 2013 – 2016.

Скупштина је усвојила и два извештаја о раду, Извештај о раду Управе ГО Младеновац за првих шест месеци 2012. године и Извештај о раду Јавног правобранилаштва за прошлу годину.