Актуелности

Делегација Младеновца у Русији

Објављено у Актуелности.

Поводом Празника Града Иванова, побратимског града са градском општином Младеновац, 25-ог и 26-ог маја, делегација градске општине Младеновац боравила је у Русији.

Општину Младеновац су на овој свечаности представљали др Јасминка Прокић, помоћник председника, Дејан Вићовац, члан Већа градске општине Младеновац и Драгица Обрадовић, задужена за протокол у Кабинету председника.

Наша делегација је учествовала у свим програмима организованим од стране града домаћина. У суботу, 25. маја, у преподневним сатима, организован је службени групни пријем свих делегација побратимских градова са градом Ивановом и сусрет са градоначелником господином Сверчковим.

Из Србије, поред наше, била је присутна делегација Краљева, из Немачке делегације два побратимска града, по једна делегација из побратимских градова Енглеске и Пољске и три делегације побратисмких градова Руске Федерације.

Помоћник председника Јасминка Прокић је у свом говору, градоначелнику Иванова господину Сверчкову пренела срдачне поздраве и честитке за Празник Града Иванова од стране Дејана Чокића, председника градске општине Младеновац.

Том приликом градоначелнику Иванова, као поклон, уручена је монографија "Манастири Космаја", нашег истакнутог публицисте и суграђанина Славомира Војиновића као и пригодан пропагандни материјал Туристичке организације Младеновца. Господину Сверчкову је предочено да су то пропратне активности које Младеновац спроводи у циљу даљег развоја туризма на нашој територији.

Потом је уприличена посета наше делегације великој изложби народних рукотворина грађана Иванова, уличној празничној поворци, а у "Алеји пријатељства" чланови наше делегације су засадили дрво пријатељства.

Током поподнева, у Музеју текстила делегација Младеновца присуствовала је великој модној ревији, светски познатог креатора В.М. Зајцева, а у вечерњим сатима и свечаном пријему код градоначелника.

Другог дана посете Иванову, делегација Младеновца је у организацији домаћина посетила и два знаменита града "Златног прстена" и то Суздаљ, јединствени град-манастир-музеј и древни Владимир, где су кроз историју крунисани сви руски цареви.

Сусрети и разговори са домаћинима протекли су у пријатељској и срдачној атмосфери.

 

Разговарано је о даљим могућностима сарадње, а за август ове године је договорена посета Младеновцу делегације Иванова на челу са господином Кузмичовим, начелником Управе града Иванова.