Актуелности

Веће о директорима

Објављено у Актуелности.

На данашњој седници Већа, усвојени су предлози одлука за именовање директора општинских јавних предузећа.

Од осталих тачака данашњег дневног реда, Веће је између осталог, усвојило и закључак о изменама одлуке о избору Савета месних заједница. Усвојеним изменама предвиђено је да се Савети МЗ бирају на зборовима грађана уместо да их, како је до сада било предвиђено, бира Скупштина општине.

 

 

 

Дневни ред

1. Предлог Закључка којим се утврђује Предлог Одлуке о спровођењу јавног конкурса за именовање директора Јавног комуналног предузећа "Пијаце Младеновац".

2. Предлог Закључка којим се утврђује Предлог Огласа о јавном конкурсу за именовање директора Јавног комуналног предузећа "Пијаце Младеновац".

3. Предлог Закључка којим се утврђује Предлог Одлуке о спровођењу јавног конкурса за именовање директора Јавног комуналног предузећа зa производњу, дистрибуцију воде, одржавања хигијене, гробаља и зеленила "Младеновац", Младеновац.

4. Предлог Закључка којим се утврђује Предлог Огласа о јавном конкурсу за именовање директора Јавног комуналног предузећа зa производњу, дистрибуцију воде, одржавања хигијене, гробаља и зеленила "Младеновац", Младеновац.

5. Предлог Закључка којим се утврђује Предлог Одлуке о спровођењу јавног конкурса за именовање директора ЈП Дирекција за изградњу и планирање "ДИП Младеновац".

6. Предлог Закључка којим се утврђује Предлог Огласа о јавном конкурсу за именовање директора ЈП Дирекција за изградњу и планирање "ДИП Младеновац".

7. Предлог Закључка којим се утврђује Предлог Решења о образовању Комисије за усаглашавање Статута градске општине Младеновац са Статутом града Београда

8. Предлог Закључка којим се утврђује Предлог Решења о именовању Комисије за именовања директора јавних предузећа градске општине Младеновац

9. Предлог Закључка којим се усваја текст иницијативе, која ће се упутити  Скупштини града Београда  и Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове Градске Управе града Београда ради покретања поступка израде и усвајања новог Плана детаљне регулације за комплекс Селтерс бање и Кораћичке бање

10. Разно.


Под тачком Разно, Веће је донело Закључак којим се утврђује Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о месним заједницама и другим облицима месне самоуправе на територији ГО Младеновац.

Изменама је предвиђено да ће Савети МЗ бити бирани на зборовима грађана, уместо да их, како је до сада предвиђено бира Скупштина градске општине Младеновац.