Актуелности

Помоћ породици у Великој Крсни

Објављено у Актуелности.

 

Представници градског Секретаријата за социјалну заштиту и општине Младеновац посетили су данас четворочлану породицу у Великој Крсни и уручили им прехрамбени пакет. 

Самохрана мајка са троје деце, Микулчић Мирела, до Велике Крсне је дошла после избеглиштва из Хрватске, а потом и са Космета. Мирела је незапослена, па четворочлана породица живи од дечијег додатка и сезонских послова које Мирела повремено ради у селу. Како каже, ово није довољно ни за основне потребе њене породице, пре свега троје деце, старих четири, три и две године. 

Град Београд, односно Секретаријат за социјалну заштиту у сарадњи са Комесаријатом за избегла и расељена лица, кренуо је у акцију поделе пакета хране како би помогао и побољшао статус ових социјално угрожених породица.

Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац и представници Секретаријата уручили су данас прехрамбени пакет овој породици.  

– Ово је једна од акција, а у претходном периоду смо већ имали акције у општинама Звездара, а имаћемо и на Палилули, У Младеновцу смо поделили 20 пакета и остало је још 150 које ћемо поделити у осталим општинама. У пакетима су уље, шећер, брашно, макароне, паштете и све основне ствари које су потребне за живот једне породице – рекла је Александра Крстић, заменик градског секретара за социјалну заштиту.