Актуелности

Пријатељство које траје

Објављено у Актуелности.

Група словеначких пољопривредника из Негове и осталих села побратимске општине Горња Радгона, посетила је данас Младеновац где их је угостио председник општине Дејан Чокић.

Педесетак пољопривредника из општине Горња Радгона, побратимске општине са Младеновцем, посетили су данас наш град. Њихова посета Шумадији наставља се у Тополи где ће учествовати на "Опленачкој берби".

Мештане села Негова из Горње Радгоне данас су угостили Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац и чланови Већа, Драгана Лукач Зечевић и Дејан Вићовац.

Поздрављајући госте Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, рекао је да сваки сусрет са мештанима Горње Радгоне учвршћује пријатељство које траје више од четрдесет година.

– Имао сам ту привилегију да присуствујем прослави Дана општине Горња Радгона, а ваш жупан Антон Кампуш ми је дао реч на самој свечаности и било ми је задовољство да поздравим све присутне у име општине Младеновац. Наше побратимљење траје преко 40 година, а ја већ шест година за редом идем у Горњу Радгону и тамо се осећам као код куће. Желим и вама да у Младеновцу будете домаћини а не гости, јер смо заиста протеклих година пуно урадили да би се у нашим срединама сви осећали као домаћини.

Морам да кажем да за неговање нашег побратимства највећа заслуга припада Антону Кампушу који је ове године постао почасни грађанин Младеновца, други у историји наше општине. Такође, знам да је Негова побратимско село са Великом Крсном и делегација из Крсне је синоћ отишла у Негову што је још један допринос нашем пријатељству. Сигуран сам да ће пракса нашег дружења, ученика наших основних и средњих школа да траје, и само још могу да вам пожелим угодан боравак у Младеновцу и суседној Тополи – рекао је Чокић и додао да се радује поновном доласку Неговчана у како је рекао "наш и ваш Младеновац".

 

Остал Бакал, новинар и водич словеначке делегације, захвалио се на срдачном пријему. Он је рекао да ова је ова група пољопривредника са задовољством кренула пут Шумадије знајући да долазе код пријатеља.

– Дошли смо овде у Шумадију, у Младеновац и Тополу јер се догађа за нас занимљива "Опленачка берба" и то је био један од повода, али пре свега и то што смо побратими са градском општином Младеновац. Будући да је прошле недеље ваша делегација била у Горњој Радгони и у Негови, лепо је да се опет састанемо и да то пријатељство траје. Радује ме што сам поново у Младеновцу, али ми је нарочито драго због већине ових људи који су по први пут у Младеновцу. Поздрављам све Младеновчане и желим вам да што пре и брже напредујете и да ово пријатељство дуго година траје – рекао је Бакал.

Домаћини и гости разменили су пригодне поклоне уз обостране жеље да се ускоро поново састану и друже.