Актуелности

"Регенаратор" међу три најбоља пројекта

Објављено у Актуелности.

Пројекат Културно - едукативног центра "Регенератор" изабран је у три најбоља пројекта на конкурсу за ревитализацију браунфилд локација који је расписао НАЛЕД.

Пројекат "Регенератор" у чијој су изради учествовали градска општина Младеновац (Одељење за друштвене делатности и привреду), невладине организације и појединци, оцењен је и одабран у три најбоље пројектне идеје на конкурсу Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) и Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД).

На конкурс за ревитализацију браунфилд локација који је 6. маја 2014. године расписао НАЛЕД пријавило се укупно 26 локалних самоуправа које су номиновале 29 пројектних идеја.

Комисија за оцену пројектних идеја одабрала је три најбоље оцењене пројектне идеје : Општина Вршац – "Дом Војске – Вински сокак", Општина Младеновац – "Регенератор" и Град Смедерево – "Раднички универзитет Смедерево". Чланови Комисије ће у наредном периоду посетити ове три општине и предложене локације после чега ће бити донета коначна одлука о једној локацији чија ће обнова бити непосредно подржана кроз пројекат. Планирана посета нашој општини предвиђена је за 21. август.

Сви пројекти који су пријављени на конкурс биће представљени јавности на интернет страници НАЛЕД-а кроз први интернет каталог пројектних идеја за ревитализацију браунфилд локација.

 

Више о пројекту "Регенератор" прочитајте ОВДЕ