Актуелности

Привремени орган - Саопштење за јавност

Објављено у Актуелности.

 

 

Поводом јавних и анонимних претњи којима су изложени поједини чланови Привремног органа градске општине Младеновац, као и намерног паљења приватног возила члана Привременог органа, Предрага Вулиновића, у ноћи између 20. и 21. септембра, Привремени орган одржао је ванредну седницу на којој је једногласно усвојено следеће Саопштење за јавност.

" Од постављења Привремног органа градске општине Младеновац од стране Скупштине града Београда, ово тело је утврдило низ незаконитости у раду претходног руководства градске општине Младеновац. Откривене незаконите радње и несавесно пословање, имале су за последицу више милионску материјалну штете по буџет градске општине Младеновац. Спрегом појединих бивших општинских функционера, правних и физичких лица као и појединаца из других структура власти, направљен је организовани систем за извлачење новца из општинског буџета и противправно отуђење државне имовине.

Својим ангажовањем на прекидању ових канала којима је систематски извлачен буџетски новац, поједини чланови Привременог органа постали су мета претњи, очигледно организоване групе људи. Ове претње, у почетку анонимне, а затим и јавне, кулминирале су паљењем аутомобила члана Привремног органа , Предрага Вулиновића, у ноћи између 20. и 21. септембра.

Привремени орган градске општине Младеновац, најоштрије осуђује организоване нападе на личност и имовину сваког члана овог тела и тражи од надлежних органа да хитно реагују како би се ови напади зауставили, а одговорна лица открила и процесуирала. Привремни орган саопштава да претњама и нападима никако неће бити заустављени процеси декриминализације, већ да ће започети посао бити доведен до краја, а од данас и са додатном енергијом и упорношћу "

Владан Глишић
Председник Привременог органа

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Током расправе, председник Привремног органа, Владан Глишић рекао је сваки члан Привременог органа мора бити заштићен у свом раду и да никави вандалски напади неће спречити ово тело да радимо свој посао.

– Очигледно да је ово организовани притисак који је почео на друштевним мрежама где су јавно објављиване претње појединих људи члановима Привремног органа. Тражим од надлежних институција да раде свој посао, да нам не дају јалова обавештења већ да се потруде да открију починиоце, али и налогодавце.

Наташа Јовановић, члан Привремног органа, рекла је да су овакви притисци недопустиви и да се њих мора оштро реаговати.

– Ми трудимо да доведемо ову општину у нормално стање, кад кажем нормално то значи да је овде било заиста ненормалних ситуација чим смо затекли оволики губитак. Ако не одреагујемо сада, после Предрага Вулиновића доћи ће и други на ред.

Саша Вићентијевић, члан Привременог органа :

– Поред осуде оваквог вандалског чина, колеги Вулиновићу дао бих личну подршку, да зна да смо уз њега. Током ова два месеца уопште нисам имао дилему да радимо исправан посао.

Предраг Вулиновић, члан Привременог органа :

– Немам никакву дилему да је ово порука која је послата мени, али и Привремном органу и да је директно произашла из мог анагажовања на овом месту као и радом Привремног органа. Некоме дефинитивно смета оно што радимо. Захвалио бих се вама на подршци и желим да кажем да ће овај Привремени орган наставити да ради по закону, ма ко био у њему. Имам поверење у институције Републике Србије, с тим што ћу овај пут тражити од надлежних органа да се појача безбедност моје породице, јер је дефринитно и њихова безбедност угрожена.

Ово је удар на моју и на вашу безбедност, али и на безбедност свих грађана, јер то је била велика буктиња која је била на само пар метара од фасаде сатамбене зграде и не смем ни да помислим шта би се десило да је пламен захватио стиропор изолације саме зграде. У овом граду постоје мрачни умови и ми ћемо радити на откривању свих незаконитости које ћемо предати надлежним органима и нико од нас неће узимати правду у своје руке.

Предраг Чокић, члан Привремeног органа :

– Наравно да овакав случај треба осудити. Ово је посао за полицију и за људе који професионално раде свој посао, а ја могу само да кажем да је за мене ово неприхватљиво.