Актуелности

Привремени орган о касарнама "Мала Врбица" и "Сајмиште"

Објављено у Актуелности.

 

Вест која је свакако позитивно обележила данашњу седницу Привременог органа је Решење градоначелника Београда којим се одобрава пренос средстава општини Младеновац у износу од 73.000.000 динара.

Иако су одобрена средства делом намењена измирењу заосталих дугова за грејање, јавну расвету, зараде радницима јавних предузећа и обавезама према добављачима, ова "финансијска ињенкција" из Београда свакако ће се осетити у општини Младеновац пре свега кроз инфраструктурне радове као и у областима финансирања образовања, спорта и културе.  

Иначе, на седници Привремног органа од 13. октобра, између осталог, расправљало се о могућностима за преузимање касарни "Мала Врбица" и "Сајмиште" и њихово евентуално привођење новој намени. 

Што се тиче војних касарни "Сајмиште" и "Мала Врбица" одлучено је да се уђе у преговоре са надлежним институцијама око разматрања варијанти и могућности за преузимање ових објеката са припадајућим замљиштем.  

После разговора са представницима Војске Србије, усвојен је предлог да се поново уђе у процену вредности војног комплекса "Сајмиште" површине 1,5 хектара, чија тренутна процењена вредност износи 1.400.000 евра што је, имајући у виду тржишну вредност, превише. На седници је договорено да се уђе у посебну и одвојну ревизију процене две парцеле, целокупне парцела и парцеле где се налази Војни одсек, односно интернат, а како би се дошло до реалне вредности комплекса. У складу са овом одлуком Привременог органа, упућени су дописи надлежним институцијама.     

Што се тиче комплекса касарне "Мала Врбица", одлучено је да са предлогом конкретног пројекта одмаралишта за децу за овај комплекс упути допис граду Београду који би даље водио преговоре са надлежним министарством. Такође, разматрана је могућност размене општинских станова за овај комплекс. 

У наставку седнице, одлучено је да листа приоритета за програм уређивања и доделе грађевинског земљишта за 2016. годину са пројекцијом до 2018. године достављена од стране јавних предузећа није актуелна и није састављена на прави начин, те је одлучено да се ова тачка одложи до њеног уређења по истинским приоритетним пројектима.  

Такође, приговор смењеног заменика начелника Управе градске општине Младеновац, Стевана Милојкића, који је поднео на своје разрешење, одбијен је као неоснован. 

Захтев члана Привременог органа да Привремени орган упути захтев Управном суду по тужби Дејана Чокића за хитно решавање по овом предмету, одбијен је уз образложење да Управни суд у овом случају не предвиђа никакве рокове за одлучивање.

Како је рекао члан Привремeног органа, Предраг Вулиновић, у Управном суду предмети се решавају по редоследу пријема, те да се тренутно у овом суду решавају предмети из 2013. године, односно да ће тужба Дејана Чокића свакако доћи на ред.


Д Н Е В Н И   Р Е Д

1. РАЗМАТРАЊЕ ПРИГОВОРА ПРОТИВ РЕШЕЊА ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА  ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ  МЛАДЕНОВАЦ, БР. I-00-06-1-21/12/2015 ОД 18.9.2015. ГОДИНЕ

2. ПРЕДЛОГ ПРИОРИТЕТА ЗА ПРОГРАМ УРЕЂИВАЊА И ДОДЕЛЕ ГРАЂЕВИНСКОГ ЗЕМЉИШТА ЗА 2016. ГОДИНУ СА ПРОЈЕКЦИЈОМ ДО 2018. ГОДИНЕ

3. РАЗМАТРАЊЕ РАСПОЛАГАЊА ВОЈНИМ КОМЛЕКСОМ "САЈМИШТЕ"

4. РАЗМАТРАЊЕ ЗАХТЕВА БР. 5659 ОД 9.10.2015. ГОДИНЕ ЗА ПРОМЕНУ ПРАВА КОРИСНИКА КАСАРНЕ У МАЛОЈ ВРБИЦИ

5. РАЗМАТРАЊЕ ЗАХТЕВА БР. 5680 ОД 12.10.2015. ГОДИНЕ КОЈИ ЈЕ ПОДНЕО ПРЕДРАГ ЧОКИЋ

6. ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА О ОДОБРАВАЊУ ПЛАЋАЊА ОБАВЕЗА ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА ОБАВЕЗЕ ПО ЗАХТЕВИМА ЗА ИСПЛАТУ 

7.  РАЗНО

У прилогу достављам Вам материјал за предложене тачке дневног реда, записник са 25. седнице Привременог органа градске општине Младеновац, као и тражене извештаје које су доставиле стручне службе Управе градске општине Младеновац:

- Информација начленика Управе у вези пословног простора у згради Радничког Универзитета

- Извештај о систематизацији радних места у ЈП "ДИП Младеновац", Младеновац

- Извештај ЈКП "Младеновац", Младеновац у вези наплате накнаде за заштиту и унапређење животне средине

- Одлука Надзорног одбора ЈП "ДИП Младеновац", Младеновац, бр. 1427/4 од 2.10.2015. године, за пренос оствареног прихода по основу наменског оквира и прихода о давању у закуп непокретности.

ПРИВРЕМЕНИ ОРГАН ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦБрој I-00-06-1-26/2015, 13.10.2015. године