Актуелности

Привремени орган о јавним конкурсима

Објављено у Актуелности.

 

 

На 61. седници Привременог органа градске општине Младеновац одржаној 23. фебруара донете су одлуке о конкурсном финансирању и суфинансирању у областима пољопривреде, Удружења, медија и спорта.

Чланови Привременог органа усвојили су одлуке о покретању конкурса за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области информисања, конкурса за регресирање вештачког осемењавања говеда и програма Удружења у 2016. години. Такође, увојен је и јавни позив за подношење пријава за посебне програме у области спорта. 

Одлуком о расписивању Конкурса за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања на територији градске општине Младеновац за период јануар - март 2016. године издвојена су  средства у износу од 450.000 динара. 

Конкурсом за доделу средстава из за регресирање вештачког осемењавања говеда предвиђено је да физичко лице - носилац регистрованог пољопривредног газдинстава има право на регресирање трошкова вештачког осемењавања крава, по приплодном грлу, и то само за прво осемењавање у току године, у износу 1.000 динара. За први квартал ове године за ову намену издвојено је 1.280.000 динара која ће се користити до утрошка средстава. 

Конкурсом за суфинансирање програма од јавног интереса које реализују Удружења у 2016. години, из буџета градске општине Младеновац предвиђено је 1.700.000 динара у периоду јануар - март 2016. године. За време привременог финансирања градске општине Младеновац, као приоритетне области за финансирање програма удружења, утврђују се  хуманитарни програми и други програми који искључиво и непосредно следе јавне потребе градске општине Младеновац, активности пензионерских организација, заштита животиња и заштита лица са инвалидитетом.

Усвојеним Јавним позивом за подношење пријава за посебне програме у области спорта у градској општини Младеновац предвиђено је финансирање ове области током режима привременог финансирања. Ранијом одлуком Привременог органа предвиђено је да се у режиму привременог финансирања може финансирати годишњи програм Спортског савеза за спортске манифестације од посебног значаја, посебни програми који се односе на омладинске категорије и учешће на спортским такмичењима. Право да се пријаве имају спортске организације, Спортски савез, општински грански спортски савези. Конкурс ће остати отворен до утрошка средстава у износу од 1.200.000 динара, најкасније до 30. новембра ове године.  

Конкурси ће бити објављени на интернет презентацији градске општине Младеновац и средствима јавног информисања.