Актуелности

Нова столарија у рабровачкој школи

Објављено у Актуелности.

 

Градска општина Младеновац финансирала је замену столарије у основној школи у Рабровцу. Вредност радова је око 500.000 динара. 
Издвојено одељење у Рабровцу, матичне основне школе "Милица Милошевић" у Јагњилу, добило је нову столарију, чиме су према речима директора школе, Драгише Ђорђевића, побољшани услови рада и безбедности ученика и школског особља.

– Пре свега не осећамо више ону хладноћу јер су прозори били у катастрофалном стању. Кад год дува ветар плашили смо се да неки прозор не отпадне и повреди децу. Има још посла око школе али мирнији смо када знамо да је један велики проблем решен – рекао је Ђорђевић.

Председник Привременог органа градске општине Младеновац, Владан Глишић, истакао је да је Привремени орган је од почетка свог рада као један од приоритета издвојио улагање у образовање, пре свега у реконструкцију школских објеката.

– Затекли смо изузетно лоше стање, нарочито у сеоским школама, где се годинама није улагало. Дошли смо у стање да је у појединим школама нормално одвијање наставе доводено у питање.

Видели сте и сами у каквом су стању тоалети, прозори су били скоро разваљени, дворишта неограђена. Одвојили смо буџетска средства и почели са планским реновирањем свих издвојених одељења по селима. Сматрамо да све деца у нашој општини, било на селу или у граду, морају да имају исте услове за образовање – рекао је Глишић.

Иначе, школу у Рабровцу је једна од ретких сеоских школа која има позитиван тренд у повећању броја ученика. Школу похађа 60 ученика у четири одељења, што је дуплиран број у односу на период од пре три године.

Градски одборник Горан Спасојевић поделио је школама у Рабровцу и Јагњилу, фудбалске, кошаркашке, одбојкашке и рукометне лопте, поклон Секретаријата за спорт и омладину града Београда.