Актуелности

Почетак обнове Основне школе "Свети Сава"

Објављено у Актуелности.

 

Данас су званично почели радови на инвестиционом одржавању објекта ОШ "Свети Сава", реконструкцији хидрантске мреже у објекту и дела канализационе мреже око школе. 

Градска општина Младеновац кандидовала је пројекат обнове ОШ "Свети Сава" код Канцеларије за управљање јавним улагањима као обејкат који је претрпео штету у поплавама. После изласка надлежне комисије на терен и снимање оштећења на школи, добијена су средства за обнову инфраструктуре, на основу којих је градска општина Младеновац расписала јавни конкурс. 

Фирма Југоградња д.о.о. из Београда, изабрана је на јавном конкурсу као најповољнији понуђач за извођење посла на инвестиционом одржавању објекта, реконструкцији хидрантске мреже у објекту и реконструкцији дела канализационе мреже око објекта ОШ "Свети Сава".

Крајем априла ове године, представници градске општине Младеновац и предузеће Југоградња д.о.о. из Београда потписали су уговор о извођењу радова на обнови Основне школе "Свети Сава" у Младеновцу. Уговор је вредан 26.245.673 динара са ПДВ-ом. 

– Са завршетком школске године започели су радови на хидрантској мрежи, хидро изолацији као и на унутарашњем уређењу објекта. Школа је имала проблем са подземним водама што је довело до доста тешких услова за рад. Успели смо да на јавном конкурсу добијемо средства за обнову школе. Такође, у претходних шест месеци уложили смо 3.000.000 динара у обнављање истурених одељења основних школа финансирањем радова на обнови столарије, тоалета, регулисања водоснабдевање и увођења видео надзора – рекао је Владан Глишић, председник градске општине Младеновац.

Директор школе Милисав Савић рекао је да ће од 1. септембра ОШ "Свети Сава" добити потпуно нови изглед, односно да ће услови за рад бити далеко бољи. 

–  Овим радовима ће се потпуно санирати одвод подземних вода које су наносиле штету објекту. Такође, обновиће се и унутрашњост школе, подови, врата, а покушаћемо да добијемо и нови намештај – рекао је Савић, директор Основне школе "Свети Сава" коју похађа 720 ђака.