Актуелности

Одржана седница Већа

Објављено у Актуелности.

 

На данашњој, 3. седници Већа градске општине Младеновац једногласно су усвојене све тачке дневног реда.

Веће је дало сагласност на одлуку УО Туристичке организације Младеновца за промену статута предузећа. Како је на седници речено, ради се о једној измени која се односи на радно искуство кандидата за директора. Изменом се предвиђа да се у конкурс убаци услова да директор мора имати минимум 5 година радног искуства из области туризма што до сада није био услов.

Владан Глишић, председник градске општине Младеновац и председавајући Већа, надовезао се на ову тачку и најавио скору измену оснивачких аката јавних предузећа. Како је рекао, статути јавних предузећа обилују нелогичностима које су претходних година убациване у статуте предузећа пре свега у интересу дневне политике као и да многе од убачених измена нису у складу са законом.

Већнци су извршили усагалашавање одредаба одлуке о субвенционисању цена комуналних услуга са одлуком града Београда, пре свега у делу повлашћених потрошача, највећим делом корисника услуга социјалне помоћи.

Што се тиче треће тачке дневног реда, разматрања извештаја ЈП "ДИП Младеновац", достављеног по захтеву Већа, извештај је усвојен уз примедбу да је извештај морао бити много садржајније написан од стране Управног и Надзорног одбора, и то у делу смерница, планова и организације предузећа како би оно у будућности што боље функционисало.

Давањем сагаласности на захев Туристичке организације Младеновца за прерасподелом средстава извршено је техничко усагалашавање буџета јавног предузећа јер су се појавила неутрошена средстава на појединим позицијама тако да је урађена прерасподела у оквиру постојећег буџетског оквира.


Д Н Е В Н И    Р Е Д

1. НАЦРТ РЕШЕЊА О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ НА ОДЛУКУ УПРАВНОГ ОДБОРА ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ МЛАДЕНОВЦА НА ИЗМЕНУ СТАТУТА

2. НАЦРТ ОДЛУКЕ О ИЗМЕНИ ОДЛУКЕ О СУБВЕНЦИОНИСАЊУ ЦЕНА КОМУНАЛНИХ УСЛУГА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

3. РАЗМАТРАЊЕ ИЗВЕШТАЈА ЈП ДИП МЛАДЕНОВАЦ ПО ЗАКЉУЧКУ ВЕЋА ГО МЛАДЕНОВАЦ БР. IV-00-06-2-1/1-1/2016. ГОДИНЕ

4. НАЦРТ ЗАКЉУЧКА О ДАВАЊУ САГЛАСАНОСТИ  НА ПРЕРАСПОДЕЛУ СРЕДСТАВА БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ПО ЗАХТЕВУ ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ МЛАДЕНОВЦА БР. 3565 ОД 11.7.2016. ГОДИНЕ

5. РАЗНО

Информативно Вам достављам:

1.Предлог плаћања доспелих обавеза по фактурама и по поднетим захтевима за пренос средстава
2.Обавештење Општинског правобраниоца Број П бр. 12/16 од 7.7.2016. године
3.Обавештење Општинског правобраниоца Број Р бр. 178/16 од 7.7.2016. године
4.Предлог одлуке о закључењу оквирног споразума и уговора о јавној набавци горива