Актуелности

Весић обишао радове на изградњи улице Браће Баџак

Објављено у Актуелности.

Градски менаџер Горан Весић обишао је данас радове на изградњи улице Браће Баџак и најавио да ће комплетан посао на завршетку обилазнице бити завршен до марта 2017. године.

Саобраћајницу у изградњи вредну близу 160.000.000 динара, дугачку 1.100, широку 13 метара, опремљену водоводом, канализацијом и јавном расветом, данас су обишли градски менаџер Горан Весић и представници градске општине Младеновац. Радове на изградњи улице Браће Баџак финансира град Београд.

Током посете градилишту, Весић је рекао да ће крак улице Браће Баџак, од надвожњака до улице Љубе Чикића, бити завршен и пуштен за саобраћај током следећег месеца, док ће други крак, од надвожњака, уз пругу, испод "Црквенца" па до Космајске улице (излази на касарну "Багремар"), бити готов до марта следеће године чиме ће комплетан посао изградње обилазнице бити завршен и пуштен у саобраћај.

Градски менџер је најавио да је данас завршен откуп земљишта у Међулужју што је почетна фаза у пројекту изградње постројења за прераду отпадних вода.

Весић је истакао да ће изградњом обилазнице око Младеновца бити растерећено градско језгро од саобрајаћа.

- Захваљујући иницијативи председника општине господина Глишића, који је тада био председник Привременог органа, градска Дирекције је изградњу ове улице уврстила у свој програм. Овај део улице, дакле део који иде од надвожњака до улице Љубе Чикића, биће завршен током октобра и биће отворен за саобраћај.

Други крак улице који иде од надовожњака, поред пруге до Баташева, који је права заобилазница, биће завршен до марта 2017. године. На том потезу се ради комплетна инфраструктура, канализација, расвета, тротоари. Дакле, до марта следеће године можемо очекивати да комплетна улица Браће Баџак буде завршена - рекао је Весић.

Он је истакао да је Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу града Београда данас завршила куповину земље, односно експропријацију, земљишта у Међулужју где ће се градити постројење за прераду отпадних вода.

- Читаво село од преко шест хиљада становника нема канализацију и изградња тог постројења је предуслов за изградњу и канализације. Врло брзо ћемо расписати тендер за пројектовање, а и до краја следеће године и тендер за радове, дакле током 2018. године могу да почну радови у Међулужју. Верујем да ће сви ови инфраструктурни радови помоћи да Младеновац постане привлачан и за инвеститоре што и јесте наш крајњи циљ - нагласио је Весић.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, захвалио је граду Београду на разумевању и финансирању изградње улице Браће Баџак.

– У име грађана Младеновца захвалио бих се градском менаџеру Горану Весићу и директору Дирекције господину Петровићу, зато што су услишили молбе грађана Младеновца и наше жеље да кренемо у реализацију овог великог пројекта изузетно важног за нас. Изградњом обилазнице, овај део насеља ћемо на најбољи начин урбанизовати.

Овуда ће пролазити, осим аутобуса и цео транспортни саобраћај, чиме смо Основну школу "Свети Сава" заштитили од садашњег изузетно фреквентног саобраћаја.

Поред овог, ми у Младеновцу имамо још четири градилишта на којима ради наше ЈКП "Младеновац". Наш приоритет је, осим улагања у инфраструктуру, и инвестирање у образовање, тачније основне школе.

Надамо се да ћемо до краја године имати још оваквих пројеката што ће побољшати животне услове суграђана, а и довести инвестиције јер само отварањем радних места можемо реално унапредити квалитет живота у Младеновцу – рекао је Глишић.