Актуелности

Обнова предшколског у Великој Иванчи

Објављено у Актуелности.

Предшколци из Велике Иванче који су до недавно користили објекат основне школе "Коста Ђукић" у засеоку Ливаде, почетком месеца преселили су се у реновирани простор у централној школи у засеоку "Река".

Иницијатива да се просторија реновира и деца преселе, потекла је од њихових родитеља који су крајем прошле године дошли на пријем грађана код председника градске општине Младеновац, Владана Глишића.

- Имајући у виду да је објекат у Ливадама био потпуно неуслован за боравак деце и одвијање наставе, одмах смо предузели све потребне мере како бисмо им омогућили да друго полугодиште почну у новом, адекватном простору. Финансирали смо реновирање просторије у издвојеном одељењу основне школе "Коста Ђукић" која је потом дата на коришћење Предшколској установи "Јелица Обрадовић" - рекао је Владан Глишић, председник градске општине Младеновац и захвалио се на разумевању и сарадњи руководству школе "Коста Ђукић".

Он је најавио да је са директорком ОШ "Коста Ђукић" разговарао увођењу система видео надзора у централну школу на Бањи.

Директорка ОШ "Коста Ђукић", Јасминка Вуковић, објаснила је да је објекат у Ливадама раније био издвојено одељење те школе, али да се не користи већ четири године јер нема ученика.

- Родитељи из Велике Иванче покренули су иницијативу да се деца која иду у предшколско пребаце из Ливада у централну школу у засеоку Река. Једина просторија коју смо могли да им уступимо раније је коришћена као трепезарија. Захваљујући средствима која је одобрила општина Младеновац, простор је реновиран, стављен је ламинат, замењена су врата и прозори, тако да су деци обезбеђени знатно бољи услови него што су их имали до сада. У објекту у Ливадама васпитачица је морала да ложи ватру када је хладно време, имали су проблем са водоснабдевањем јер су користили бунарску воду, а самим тим и коришћење тоалета је било проблематично. Овде у школи имамо централно грејање па су услови и са те стране много бољи - рекла је Вуковићева.