Актуелности

Нови пијац кад се реше имовински односи

Објављено у Актуелности.

Уколико до краја године градска општина Младеновац реши имовинско – правне односе и распише конкурс за уређење зелене пијаце, град Београд ће финансирати радове који би почели у пролеће следеће године, рекао је градски менаџер Горан Весић.

Представници градске општине Младеновац и управе ЈКП "Пијаце Младеновац" обишли су данас са градским менаџером Гораном Весићем, зелену и робну пијацу.

– Ако мене питате, Младеновац као градска општина не заслужује да име овакву пијацу. Једноставно, та пијаца мора да буде много уређенија и боља. Причали смо о томе шта би могли заједно са општином да урадимо. Договор је да општина распише конкурс за уређење нове пијаце, да дођемо до решења које неће бити превише скупо, а које ће бити функционално. Мора да се раздвоје зелена пијаца од робне, да се уради паркинг испод пијаце и да се уведе комунални ред.

Такође, договор је да општина реши нерешене имовинско-правне односе и ако све то урадимо до краја године та пијаца би могла да почне да се ради у пролеће следеће године. То зависи од ових предуслова али мислим да Младеновац треба да има модерну пијацу какве постоје свуда у свету.

Добро је и за купце и за продавце да раде на једној уређеној пијаци. Град Београд ради неколико пијаца по граду, Каленић, Палиулску, на Сењаку и у Земуну, све њих пертверамо у модерне велетржнице и по том моделу може да уреди и Младеновачка пијаца – рекао је Весић.