Актуелности

Предшколска установа прославила 51. рођендан

Објављено у Актуелности.

altПредшколска установа "Јелица Обрадовић" обележила је данас Дан оснивања. Ова установа почела је са радом 1966. године са шездесетак деце у монтажним објектима, а данас Установа има пет вртића и 16 предшколских група у којима борави преко 1300 деце.

Запослени и деце данас су усгостили представнике градског Секреатаријата за образовање и дечију заштиту, градске општине Младеновац као и колеге из осталих београдских вртића и младеновачких образовних установа.

Директорка Јована Илић, захвалила се свима који на различите начине помажу рад ове установе. Она је посебну захвалност изразила свима који су допринели да се деца која су овде и које ће тек бити овде осећају лепо и да се са нежношћу сећају дана које су провели са у вртићима Предшколске установе "Јелица Обрадовић".

Предшколска установа у Младеновцу основана је 1. 1. 1966. године. Тада је према постојећим подацима рад са децом узраста од 3 до 7 година организован у монтажним објектима капацитета 60 деце. Установа је своју делатност обављала самостално, од оснивања, до 1969. године, када је припојена Центру за социјални рад. У саставу Центра налазила се до 1978. године, а затим је поново издвојена у самосталну установу, а од 1978. године па све до данас, Предшколска установа "Јелица Обрадовић" своју делатност обавља самостално.

altДанас се у саставу Установе налази пет објеката и 16 припремних четворочасовних предшколских група, тзв. "мале школе", у којима борави више од 1300 деце. Под управом Предшколске установе налази се и 16 припремних група предшколске деце у 16 сеоских месних заједница и њихов рад је организован у просторијама основних школа.

Рад припремних група организован је у Јагњилу, Рабровцу, Великој Иванчи, Марковцу, Пружатовцу, Међулужју, Кораћици, Великој Крсни, Шепшину, Сенаји, Влашкој, Границама, Селу Младеновцу, Дубони, Америћу и Рајковцу. Установа има 12,5 јаслених група, 24 вртићке групе, 10,5 предшколских група и 22 припремну четворочасовну предшколску групу. Програмске задатке реализује 183 запослених. Поред објеката за боравак деце, Предшколска установа "Јелица Обрадовић" има и централну кухињу која је изграђена у складу са стандардима и нормативима и у којој се врши припрема хране и дистрибуција у осталих пет кухиња вртића.