Актуелности

Младеновац и 2018. године на фестивалу "Србија у ритму Европе"

Објављено у Актуелности.

altГрадска општина Младеновац и продукција фестивала "Србија у ритму Европе" потписали су уговор о учешћу деце из наше општине на овом музичком такмичењу чије финале ће бити јула 2018. године у Нишу.

Организатори фестивала "Србија у ритму Европе" поновили су да је ово највећа дечија манифестација која постоји већ годинама у нашој земљи, подржана од стране амбасадора Европе и Европске Уније чија подршка се огледа у њиховим посетама градовима и општинама које учествују на овом такмичењу. Циљ манифестације је подстицање, очување и развијање младих талената у Србији. Деца из општина учесница се припремају у песми и модерном плесу како би представили свој град на финалном концерту који ће се одржати почетком јула 2018. године у Нишу, уз директан телевизијски пренос на Првој српској телевизији.

Како је рекао Владан Глишић, председник градске општине Младеновац, потписивањем уговора наставља се сарадња општине Младеновац и фестивала "Србија у ритму Европе".

- Испред општине Младеновац могу да кажем да смо веома задовољни са пројектом који је одрађен у овој години. Наши грађани су упознати да је наша екипа оставрила једно лепо место на такмичењу, да смо нашу децу промовисали и да нам је циљ и жеља да наставимо са овим пројектом, да што више деце из општине Младеновац буде везано са својим вршњацима из целе Србије, а кроз културу европских земаља - рекао је Глишић.

altИгор Карадаревић, извршни директор "Србија у ритму Европе", нагласио је да ће после обуке и аудиција, деца из Младеновца учествовати у такмичењу за најлепшу песму Европе у надметању са 20 градова из Србије уз живи ТВ пренос.

- Имали смо конструктиван разговор пре потписивања овог уговора и разменили смо мишљења. Сложили смо сви заједно, председник, кабинет и сарадници да би "Србија у ритму Европе" заједничким снагама била још боља. Хвала вам председниче, сада схватам да нисте од оних људи који потпишу нешто и то је то, но улазите дубоко у материју и са нама сагледавате позитивне и негативне ствари. Деца општине Младеновац су имала запажен резултат.

Проширили смо се на још десет земаља Европе. Што се тиче 2018. године, за нас су најбитнији 20 општина и градова у Србији, а међу њима је и општина Младеновац, искључиво због квалитетне сарадње. Захваљујем се председнику општине што је спреман да и на овај начин промовише своју општину и квалитет деце. Оваква дечија манифестација која се емитује на Првој српској телевизији не постоји у Србији. Хвала вам испред "Ритма Европе" - рекао је Карадаревић и додао да је општина Младеновац доказала да је достојан партнер оваквог и много већих пројаката.