Актуелности

Град Београд улаже 66 милиона динара у Техничку школу

Објављено у Актуелности.

altГрадски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак обишао је са представницима општине Младеновац Техничку школу и најавио улагање од 66.000.000 динара у реконтрукцију школе.

Према речима директорке Техничке школе, Снежане Благојевић, пројектом је предвиђена реконструкција хидро и канализационе мреже, обнова тоалета, замена комплетне електро инсталације и грађевински радови на спрату школе.

Владан Глишић, председник градске општине Младеновац, захвалио се граду Београду на великој инвестицији у Техничку школу.

- Добра вест је што ове године школа слави шездесет година постојања. Са овим инвестицијама ученици ће имати још боље услове за рад и образовање. Ми смо још од 2015. године кренули и трасирали пут да нам основно и средње образовање буде приоритетно и надам се да ћемо са оваквим инвестицијама уанпредити услове школовања али и услове живота у нашој општини - рекао је Глишић.


altСлавко Гак, градски секретар за образовање и дечју заштиту, истакао је да град Београд наставља да јача приградске општине.

- После 54 године у ову школу ћемо први пут нешто квалитетно и адекватно урадити, јер 54 године нико ништа овде није улагао осим фасадне столарије. Колико већ од априла ми ћемо уложити овде 66 милиона динара, пројекат је завршен, а до краја недеље ће бити расписан тендер. Тако да очекујемо да од 1. септембра преко 500 ђака уђе у потпуно нову школу. Такође, у току лета ће се радити и Гимназија у Младеновцу и тако ћемо две средње школе потпуно реконстуисати.

Не смемо више да дозволимо да се улаже у центар Београда, а да општине као Младеновац, Лазаревац и Гроцка не добију оно што треба да добију. Град Београд је за ову годину обезбедио 890.000.000 динара за капиталне инвестиције и тај инвестициони талас неће стати.

Покушаћемо да се један део школе у Великој Крсни претвори у вртић, да се тамо сместе деца предшколског узраста како не би морала да путују у Младеновац - рекао је Гак.

Снежана Благојевић, директорка Техничке школе, рекла је да је Техничка школа, школа са традицијом дугом шездесет година, а ако се рачуна занатство и зачетак саме школе и преко 110 година. Она је рекла да се сада школују деца у три подручја рада, електротехника, текстилство и машинство као и да школу похађају и деца са посебним потребама.

alt alt