Актуелности

Дан сећања на Љубомира Ивановића Геџу

Објављено у Актуелности.

altПолагањем венаца на спомен бисту испред Спортског центра обележен је Дан сећања на Љубомира Ивановића Геџу прослављеног рвача родом из Ковачевца.

Венце су положили представници градске општине Младеновац и Спортског центра.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, рекао је да је овај дан посвећен нашем прослављеном спортисти и грађанину Љубомиру Ивановићу Геџи.

- На захтев породице у наредном периоду ћемо овај дан обележавати 22. маја. Важно је да смо после дуго времена успели да Меморијални међународни рвачки турнир "Љубомир Ивановић Геџа" вратимо у нашу општину. Турнир ће се одржати 28. септембра. То је велики изазов за нашу општину и надам се да ћемо бити добри домаћини, да ћемо добро репрезентовати наш град и наше потенцијале - рекао је Глишић.

Горан Спасојевић, члан Већа задужен за спорт, рекао је да ће се од следеће године овај дан обележити целодневни спортским и културним програмом.

alt- Трудићемо се да од следеће године овај дан обележимо тако да симболизује све оно што је Љубомир Ивановић радио током свог живота у спорту и култури, представљајући наш град широм света. Турнир је нешто што симмболизује наш град, мислим да ће то бити најважнија спортска манифестација и за наш град, за Београд и за Србију. Позиве су добиле 43 репрезентације света и већина ће прихватити позив јер је то последња припрема пред светско првенство. Од тога ће град имати изузетне користи у спортском, културном и туристичком смислу. Сигурно ће бити и добра прилика да председник обави добре разговоре са бројним делегацијама јер спортисти увек доводе са собом и привреднике и државнике и политичаре - рекао је Спасојевић.