Актуелности

Активност противградних стрелаца

Објављено у Актуелности.

altНа територији градске општине Младеновац активно ради осам лансирних станица и свака је ове године снабдевена потребним бројем ракета које се редовно допуњују. Тренутно се ради на активирању и девете лансирне станице у Влашкој.

Активне су следеће станице : Марковац, Јагњило, Велика Иванча, Ковачевац, Амерић, Велика Крсна, Дубона и Кораћица на којима ради укупно 16 стрелаца. Тренутно се ради на уређењу објекта лансирне станице у Влашкој. На овој станици људи који су били предложени за лансере нису задовољили здравствене услове и очекује се да ће за десет дана бити активирани стрелци који ће испунити потребне услове.

Ове године лансирне станице су имале активности 5.5.2018. године када су са станице Марковац испаљене две ракете, а са станице Јагњило три ракете. Такође, стрелци су били активни и 12.5.2018. године када је дејствовано са укупно осам ракета, са станице Марковац (три ракете), Ковачевац (1), Дубона (2) и Кораћица (2). У оба случаја штета на усевима није установљена. До 2016. године било је активно шест станица, а у међувремену активиране су још две станице у Марковцу и Ковачевцу. Стрелци су у сталном контакту са Радарским центром Букуља и Републичким Хидрометеоролошким заводом Србије.